Volleybal: Europese afsluiter voor Herentals en Kieldrecht

ANTWERPEN -

De slotdag van de Europese groepswedstrijden bij de kampioenen en bekerwinnaars staat integraal op dinsdag geprogrammeerd. Kieldrecht en Herentals zetten daardoor vanavond al een punt achter hun Europese campagne.

F.V.R

BR>Kieldrecht doet dat thuis (20.30u) tegen het Oostenrijkse Innsbruck. In theorie kan Asterix zowel qua aantal winstmatchen als qua setsaldo nog voorbij Schwerin naar de vierde plaats opschuiven. In de praktijk maken de Waaslanders zich best geen begoochelingen. Ze moeten normaal vlot hun derde zege kunnen binnenrijven, maar Schwerin krijgt met het Nederlandse Ommen een ander zwak broertje uit de reeks voorgeschoteld. Kieldrecht strandt dus wellicht op de vijfde plaats, net onvoldoende om België volgend seizoen een rechtstreeks geplaatste vertegenwoordiger te bezorgen in de nieuwe versie van de Europacup-liga's.

Herentals kan daar nog wel in slagen. De Final Four-droom werd vorige week finaal aan diggelen geslagen door het Poolse Pila. De slotmatch in Tenerife (22.00u Belgische tijd) vormt een rechtstreeks duel om de vierde plaats. Daarbij moet Herentals het evenwel stellen zonder Moga, die tegen Pila een nieuwe blessure opliep.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer