Basket Belgian Lions: coach Van den Bosch schrapt training

FUNDAO -

De Portugezen doen de Belgian Lions werkelijk te veel eer aan. Onze nationale ploeg krijgt het voorrecht de splinternieuwe sporthal van Fundao (bevolking: 15.000 zielen) in te spelen, tegen het gastland Portugal, in de voorronde van het EK 2001.

BR>Bondscoach Tony Van den Bosch: "Dat bezorgt ons een extra busreis van vier uur naar het hart van Portugal. Voor dergelijke twijfelachtige eer bedank ik liever. Bovendien is er in Fundao zelfs geen basketbalploeg".

"Dat mag ons evenwel niet uit ons lood slaan. Tegen Duitsland zag ik opnieuw de agressiviteit waarmee we hier kunnen winnen. De goede prestatie van zondag mag de jongeren evenwel niet doen zweven. Daar moet ik hen voor waarschuwen. Het wordt ook hier knokken om de zege."

In principe komen Roel Moors en Piet De Bel niet op het scheidsrechtersblad. De

Spanjaarden

Eric Struelens en Jean-Marc Jaumin voegden zich in Lissabon bij de delegatie. De voorziene training van maandagavond werd afgelast omdat de Lions pas rond 20.30u (21.30u Portugese tijd) in hun hotel arriveerden.

Tony Van den Bosch: "Zo'n afmattende reis is allesbehalve bevorderlijk voor de conditie, maar de spelers zijn topfit en we hebben nog twee dagen in Fundao om ons voor te bereiden. We versloegen de Portugezen verleden jaar tijdens het pre-kwalificatietornooi in Fribourg. We kennen mekaar dus. Verstoppertje spelen heeft niet veel zin".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer