Zaalvoetbal: geen beenbreuk voor Talbi

Zo tumultueus als de zestiende finales verliepen, zo rustig werden de achtste finales van de beker van België afgehaspeld. Er vielen geen verrassingen, zodat we op 10 maart logische kwartfinales krijgen met nog drie Limburgse vertegenwoordigers. Daaronder Bocholt, lijstaanvoerder in tweede nationale B. Eurosport onderstreepte bij competitierivaal Kermt-Hasselt opnieuw dat het de enige, ware titelpretendent is.

Carl COOPMANS

BR>

Bocholt kan enkel nog afgeremd worden door schorsingen en/of blessures. Niet te verwonderen dat men vrij furieus reageerde toen Jonas Pannemans zwaar intrapte op Smaïl Talbi. Bij een eerste diagnose was het verdict vernietigend: scheenbeenbreuk. Later en nader onderzoek bracht aan het licht dat het

slechts

een zware kneuzing was die echter een inactiviteit van minimum 14 dagen inhoudt. Of hoe de Bocholter ziekenboeg maar niet leegloopt. Integendeel, want Cocco, die na de match zijn frustraties afreageerde op de kleedkamerdeur, hield er enkele ontwrichte vingers aan over.

«Dit is de zwartste dag in mijn sportcarrière,» fulmineerde in een eerste reactie de Bocholter coach Luc Reul, die samen met assistent Rik Cardinaels - «In de competitie werd Smaïl ook al van het veld getrapt, nu gebeurde het vlak voor onze neus» - na de aanslag op Talbi door het lint ging. «En zeggen dat Smaïl normaal niet gespeeld had. Hij had last van zijn rug, maar door gebrek aan potentieel overhaalde ik hem om samen met de zieke Meysen toch te spelen. Hopelijk hypothekeert dit ons kampioenschap niet.»

In het thuiskamp, waar een huilende Jonas Pannemans in zak en as zat, was Marcel Claessens verbolgen over de reacties van zijn gewezen Genkse ploegmaats. «Pannemans deed het niet met opzet. Het mag evenwel niet. Net zo min dat de Bocholtse bank met een slaande reactie uitpakt.»

In de marge van deze wedstrijd werd bevestigd dat Rachid Lamkharrat (Koersel) volgend seizoen de kleuren van Bocholt zal verdedigen. Of hoe Eurosport meer en meer op het Ford Genk uit de succesjaren '96-98 gaat lijken.

Hasselt-Kermt is op Nieddu en Claes na met iedereen rond. Jeroen Claes zou zich dit weekend aan Park Houthalen verbinden.

Kermt Hasselt 3 - Bocholt 5

(Rust: 1-3)

Een gehavend Bocholt toonde zich erg efficiënt, terwijl doelman Perelli de plaatselijke aanvallers tot wanhoop dreef.

Doelpunten: Houben 0-1, Talbi 0-2, Goessens 1-2, Houben 1-3, Carrocio 2-3, Houben 2-4, Roukaerts 3-4, Hannani 3-5.

Hoeselt 4 - Antwerpen 3 (n.v.)

(Rust: 2-1)

Kantje-boordje duel, dat in de laatste verlenging werd beslist.

Doelpunten: Heylen 0-1, Muermans 1-1, Wevers 2-1, Vanderperre 3-1, Wilms 3-2, Heylen 3-3, Vanderperre 4-3.

Ranst 2 - Park Houthalen 1

(Rust: 0-0)

Gelijkopgaande partij, waarin Park in het slotoffensief tekort schoot.

Doelpunten: Delange 1-0, Delbaen 2-0, Tomsin 2-1.

Kwartfinales (week van 10 maart):

*Mortsel - Hoeselt

*Ougréeneupré - Ranst

*La Louvière - Koersel

*Bocholt - Gilly

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer