Handbal dames: Neerpelt rukt op naar vierde plaats

In de nationale vrouwencompetitie blijft Arena Hechtel na een logische zege tegen rode lantaarndrager Ottignies de algemene rangschikking aanvoeren. Hechtel behoudt één punt voorsprong op Wezet en Meeuwen die tegen respectievelijk Sasja en Eynatten al evenmin twijfel over winst en verlies lieten bestaan.

BR>Meeuwen leidde na tien minuten al met 5-1. Vooral Kristien Winters speelde zich in de kijker. Eynatten had totaal niets in de pap te brokken en zat bij 14-3 aan de rust al in een verloren positie. Ook in de tweede periode hield Meeuwen voldoende druk op de ketel en onderstreepte klaar te zijn voor de schok tegen Wezet volgend weekend.

Sporting Neerpelt profiteerde van de nederlaag van Eynatten om de vierde plaats in handen te krijgen. Sporting speelde in eigen hal tegen Melveren een dijk van een wedstrijd. «We hebben ons visitekaartje afgegeven,» meldt Harry Knops, die zijn overeenkomst met de club voor een jaar verlengd heeft. «Een kwestie om voor alle partijen een aantal zekerheden in te bouwen. Mijn verlanglijstje voor volgend seizoen is ook al binnen. Zaterdag waren we op alle fronten de tegenstander de baas. In de tweede helft heeft Melveren een aantal taktische varianten uit de mouw geschud maar we hadden op alles een antwoord. De 23-10-zege geeft alleszins weer dat we klaar zijn voor de eindronde. Voor de start van de competitie gokten we op een play-off-ticket. Dat is nu binnen maar met deze groep kunnen en mogen we de lat iets hoger leggen.»

Initia Hasselt stuurde Brasschaat met droge 27-12-cijfers wandelen. Bij de hoofdstedelingen speelde Linde Panis niet en bleef ook Brillouet lange tijd langs de lijn. Initia, dat aan de rust leidde met 13-3, had na de koffie geen moeite om het verschil op te drijven. Elke Thomassen was met acht doelpunten topschutter.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer