Handbal: Tongeren nu ook op karakter

In de nationale mannenreeks blijven Eynatten en Hasselt de algemene rangschikking aanvoeren. Neerpelt volgt op één punt. Tongeren rukt op naar de vierde plaats in de rangschikking. De Limburgers lapten de thuisreputatie van Ajax Lebbeke aan hun laars en profiteerden daarmee optimaal van de nederlaag van Beyne in Merksem.

BR>«Die match in Lebbeke kon de vele toeschouwers van de eerste tot de laatste minuut boeien,» aldus Luc Tack. «Niet altijd handbal van de bovenste plank maar spanning was er tot en met. Waar in de voorbije weken de technische kwaliteiten de balans in ons voordeel deden overhellen moesten we nu heel andere kwaliteiten uit de kast halen. Als het op karakter moet kan het dus blijkbaar ook. Sehovic en Wolak (licht gekwetst) konden hun stempel niet drukken maar alternatieven werden gevonden.» Hasselt-Izegem kon de weinige toeschouwers nauwelijks boeien. Initia hield er gedurende tien minuten een puike organisatie op na. Voldoende om de rode lantaarndrager op de knieën te krijgen.

Neerpelt speelde in Herstal een ronduit zwakke eerste helft maar veegde na de rust de vloer met de tegenstander. «We moesten noodgedwongen Dobrzynski na de rust tussen de lijnen brengen,» meldt Diederik Stollman. «Szymon sukkelt met een handkwetsuur en kon absoluut niet shotten. Na de koffie werd Dobrzynski opgezadeld met de rol van spelverdeler. En dat lukte perfect. Scoren zat er Szymon niet in maar hij slaagde met grootste onderscheiding in zijn examen van aangever.»

In Tongeren trainde afgeloop een Russische speler mee. «Een politiek vluchteling die toevallig in Tongeren terecht gekomen is,» aldus Luc Tack. «Maar zeker geen tophandballer. Een transfer is zeker niet aan de orde.»

Iwein Delanghe kreeg in Herstal geen spelgelegenheid. De hoekspeler van Neerpelt weigerde bij de beloften te spelen en werd disciplinair geschorst. Wordt deze week vervolgd.

In Herstal komt Stryckers nauwelijks aan de bak. Voor de pivot van de nationale ploeg is er alleen een defensieve taak weggelegd.

Dat Neerpelt nogal wat supporters meebrengt moet de kassier van Herstal, als er die tenminste nog is, zeker ontgaan zijn. De ganse Sporting-aanhang kon gratis binnen.

Technisch-directeur Nebosja Popovic was aandachtig toeschouwers in Herstal-Neerpelt. Onder de indruk was Popovic zeker niet want al na twintig minuten ruilde hij zijn zitje op de tribune voor een plaats in de receptieruimte.

Richard Obrusik, Werner Roef en Kris Manshoven hebben het bij JS Montegnée duidelijk niet naar hun zin. Het trio weigert voorlopig nog voor de Luikse ploeg te spelen. «Kiewit vorig seizoen was een ramp maar in Montegnée is het nog een stukje erger,» aldus Obrusik. «Een echte puinhoop. Als de club de financiële verplichtingen nakomt dan kan er opnieuw gepraat worden. Is dit niet het geval dan hang ik de pantoffels aan de haak.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer