VS-studie: "chocolade is gezond voor het hart"
WASHINTON - Een gematigde consumptie van chocolade is gezond voor het hart. Dit verklaarde prof. Carl Keen, hoogleraar in de voedingsleer aan de University of California, vrijdag tijdens een persconferentie.
BR>Uit nieuw onderzoek blijkt dat chocolade de neiging van bloedplaatjes tot samenklonteren afremt. Dit effect is waarschijnlijk te wijten aan flavonoides, natuurlijke stoffen die in chocolade voorkomen. Het effect is te vergelijken met aspirine dat al langer wordt aanbevolen ter voorkoming van hartinfarcten.
Chocolade is minder efficiënt dan aspirine ter voorkoming van hart- en vaatziektes. "Daarom zeg ik niet dat mensen hun aspirines moeten weggooien", aldus prof. Keen. Het positieve gezondheidsaspect geldt trouwens alleen voor gewone, niet voor witte chocolade.
Hoofdpunten
Welkom Wolf vzw filmt wolf op rooftocht: “Ze zorgen duidelijk voor elkaar”
Ref en VAR kleuren match: “Maar gelijkspel is wel correct resultaat”
“Leugenaar, bedrieger”: hoe de strategie Rusland van binnenuit onder vuur ligt
Maud en haar baby ontsnapten aan de dood: “Die vallende boom is het beste wat me had kunnen gebeuren”