Managementsassociatie benoemt nieuwe voorzitter voor Limburg

Geboren in Brugge, opgegroeid in Antwerpen en deze week verkozen tot voorzitter van de Vlaamse Management Associatie (VMA) in Limburg. Walter Demey heeft even moeten zoeken naar zijn plaats, zowel geografisch, beroepsmatig als in het verenigingsleven. Nu voelt hij zich helemaal thuis, zowel in Limburg als bij zijn aannemingsbedrijf Slegers. En vooral ook bij de VMA. De nieuwe voorzitter wil tijdens zijn ambtstermijn de verjonging van deze onafhankelijke vereniging begeleiden en enkele nieuwe activiteiten introduceren.

Kurt MEERS

BR>

De Vlaamse Management Associatie werd 16 jaar geleden opgericht door Yannick Boes, bestuurder bij Alken-Maes. Het is een onafhankelijke vereniging van en voor individuele managers, die als doel heeft om via praktijkgetuigenissen van topsprekers en andere activiteiten een ontmoetingsplatform te zijn voor de leden. De VMA telt momenteel 1.600 leden en bovenop de regionale werkgroepen ook een overkoepelend bestuur. Walter Demey (47) werd zowel benoemd tot voorzitter van de Limburgse afdeling als tot bestuurder en lid van het directiecomité van VMA Nationaal.

Hij behaalde het diploma van Technisch Ingenieur en MBA. «Nadat ik mijn beroepsloopbaan startte bij de Antwerpse bouwonderneming ABEB, verhuisde ik in 1980 naar Limburg om aan de slag te gaan als coördinator bij de groep Gijbels in Meeuwen,» stelt de nieuwe voorzitter zich voor. «Na zes maanden stapte ik over naar het aannemingsbedrijf Slegers in Beverst-Bilzen, waar ik in 1982 belast werd met de dagelijkse leiding.» Eind 1987 verwierf Walter Demey de aandelen van Slegers door middel van een management buy-out. De vier werkmaatschappijen van zijn onderneming stellen zo'n 80 mensen tewerk en realiseren een omzet van 350 miljoen frank.

Overdracht

«De activiteiten van de klassieke werkgeversorganisaties spraken me niet echt aan,» geeft Walter Demey toe. «Als aannemer van openbare aanbestedingen wou ik liever mijn neutraliteit bewaren en interessante ideeën opdoen zonder mijn commerciële belangen voorop te stellen. Bij de Vlaamse Management Associatie kan ik op een vrije en open manier contacten leggen en informatie verzamelen over topics die voor iedere manager belangrijk zijn. Hoewel de VMA zeker niet elitair is, kan je er in een beperkte groep een losse babbel voeren met topsprekers en collega's die een toegevoegde waarde bieden. De spectaculaire groei van ons ledenaantal bewijst dat die aanpak op veel sympathie kan rekenen.»

Als voorzitter wil hij de verjonging van de organisatie structureren. «Enkele pioniers in de bestuurscommissie willen de fakkel overdragen aan jongeren. Die overdracht moet geleidelijk gebeuren om de continuïteit te garanderen en de nieuwkomers de kans te geven om de cultuur van de VMA te leren kennen. Leen Bessemans van Interelectra vervoegde recent ons bestuur, waarmee we aangeven dat ook vrouwen meer dan welkom zijn.»

Een ander belangrijk actiepunt van Walter Demey is de verbetering van de dienstverlening aan de leden. «Het bestuur wil zich vrijwillig ten dienste stellen van de vereniging,» zegt hij. «Dat kost veel tijd en energie en levert weinig of niets op voor mijn zaak. Maar als ik alles commercieel zou moeten afwegen, was ik een ongelukkig mens.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer