Soap rond opvolger van René Verheyen krijgt nieuwe aflevering

WESTERLO/BRUGGE -

Wie wordt de nieuwe trainer van Club Brugge? Het lijkt een titel voor een leuke soap. Elke dag een nieuwe aflevering met een plot vol verrassende wendingen, waar elk scenario-schrijver jaloers op wordt. Na Sollied en Vandereycken benaderde Club vrijdag ook Jan Ceulemans. Die leek eerst voor de eer te bedanken, maar bedacht zich. En wat zei dan voorzitter Van Maele plots op zondagavond? «Het wordt Ceulemans zeker niet.»

Y.T./D.M./B.O.

BR>

Voorzitter Michel Van Maele kwam gisterenavond laat dus met een verrassende mededeling voor de dag. «Ik kan u zeggen dat het Jan Ceulemans zeker niet wordt», aldus Van Maele. «Dat is wat mij betreft 100% zeker. Ik heb van Jan begrepen dat hij eraan houdt zijn contract uit te doen bij Westerlo. Ik vind dat sympathiek en correct. Er is geen enkele clausule waardoor hij zijn contract kan beëindigen. Maar we behouden de beste relatie. We hebben het spel eerlijk gespeeld. Ik heb Jan gezegd dat hij het voor zichzelf moest uitmaken. En aan Antoine Vanhove heb ik gevraagd meneer Wijnants van Westerlo in te lichten. Door de begrafenis van zijn moeder heeft hij dat niet meteen gedaan.»

Een rare gang van zaken. Twee dagen lang leek het dat VC Westerlo hetzelfde zou overkomen als vorig seizoen toen Racing Genk zonder boe of ba Jos Heyligen kwam weghalen.

«Wat moet je doen als trainer als een club als Brugge naar je diensten informeert,» vroeg Ceulemans zich zaterdagavond nog af. «Een aanbod van Club sla je toch niet af. Dan moet je daar toch minstens eens over nadenken. Ik meen dat niemand in mijn vak die kans laat liggen. «Hoe ernstig het bod van Brugge is? Ik ben in het verleden in de media al zes keer bijna trainer van Club Brugge geweest, maar dit is de eerste keer dat er effectief wordt gesproken,» zegt Ceulemans. «Ik heb ook kunnen verstaan dat Brugge de functie eerdaags wil invullen. Als we tot een overeenkomst moesten komen, vertrek ik wellicht Maar dat gebeurt dus niet. Club-directeur Vanhove excuseerde zich gisteren bij manager Wijnants wegens het feit dat zijn voorzitter trainer Ceulemans benaderde zonder eerst toelating te vragen aan Westerlo. De onderhandelingen met de kandidaat-trainer zullen net als de vorige dagen ook de volgende uren alvast zonder Vanhove gevoerd worden. «De begrafenis van mijn moeder heeft me emotioneel fel aangegrepen. Pas vanaf dinsdag hervat ik mijn activiteiten bij Club.»

Wie de nieuwe trainer dan wel wordt, willen Van Maele en Vanhove niet lossen.

Van Maele: «Er zijn vijf à zes aanvragen, ook uit Nederland. We gaan die rustig bekijken. Woensdag of donderdag moeten we meer weten. Niet eerder. Maandag zit ik bijvoorbeeld de hele dag vast.»

Wordt vervolgd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer