Winst in 'Grote Prijs Bart Peeters' holt de plannen van Kris Struyven voorbij

BOORTMEERBEEK - «Tien boven!,» riep Ben Crabbé. Kris Struyven lachte vermoeid. Hij hield zich kloek, maar hij werd duidelijk overspoeld door de gebeurtenissen. Natuurlijk was hij erop uit de eerste 'Grote Prijs Bart Peeters' te winnen, maar hij wist ook dat Amaryllis de grote favoriete was. Zijn eerste reacties waren dan ook: «Dit is onverwacht», «dit is ook voor mij een grote verrassing».

BR>

«Nadat ik vorig jaar in Tienen de wedstrijd 'De Gouden Stem' had gewonnen, wou mijn broer mij inschrijven voor de 'Grote Prijs Bart Peeters',» vertelde de 30-jarige schilder-behanger Kris Struyven op zijn eerste échte persconferentie. «Ik heb lang getwijfeld. Ik vond het nog te vroeg om op tv te komen. Ik heb meegedaan omdat 'De Gouden Stem' regionaal was en de 'Grote Prijs Bart Peeters' nationaal. Ik dacht helemaal niet aan winnen, mijn enige bedoeling was een ruimer publiek bereiken. Dat is meer dan gelukt. Ik heb van overal telefoontjes gekregen. Gewone mensen om me te feliciteren, maar ook mensen uit het vak: platenfirma's, dirigenten, muzikanten. De ene belde voor optredens, de andere bood zich aan om les te geven.»

«Dit was allemaal niet voorzien. Na 'De Gouden Stem' ben ik part-time gaan werken om meer met muziek bezig te kunnen zijn. Vanaf januari zou ik in Luik les gaan volgen bij iemand van de opera. Nu komt over veertien dagen mijn eerste plaat al uit. Ineens zit alles in een stroomversnelling.»

De bonzen van de platenfirma's die vrijdagavond in De Lork zaten, voor de gelegenheid het VIP-zaaltje, kwamen stuk voor stuk te laat. Kris Struyven had al een akkoord met Label Vie, een nieuw bedrijf, opgezet door mensen die uit Arcade en Universal komen. Einde volgende week moet 'La donna e mobile' in de winkels liggen.

«De volgende dagen maken we een aantal proefopnamen,» zei Bert Burm van Label Vie. «We willen een goeie, originele richting voor Kris zoeken.»

«Niet het echte operarepertoire, maar ook niet Lotti achterna,» stelde Kris Struyven. «Waar ik van droom, is met mooie, melodieuze muziek een breed publiek aanspreken.»

Maar eerst komen er nog enkele razend drukke dagen. Vrijdagavond gaat «zijn» show op antenne; donderdagavond wordt ze ingeblikt. Dat wordt boksen om tijdig klaar te zijn.

Amaryllis: «Ik ga nu heel hard werken»

«Blijkbaar was ik de favoriete, maar toch ben ik niet teleurgesteld,» zei de pas 16-jarige Amaryllis, die heel hard haar best deed om er niet te teleurgesteld uit te zien. «Ik hield er rekening mee dat Kris het in de televoting ging winnen.»

«Zelf ben ik eraan begonnen met de bedoeling me te laten horen en contacten te leggen. Dat is buitengewoon geslaagd. Bovendien heb ik me goed geamuseerd. Ik ga nu heel hard werken in de hoop dat ik het op termijn wel zal maken als zangeres.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer