Felice I is keizer van het Sportpaleis

HASSELT - Het Sportpaleis heeft een nieuwe keizer. Niet Stanneke Ockers of Rik Van Looy, wel 'Féééélice'. Meer dan 20.000 Swingpaleis-fans gingen vrijdag en zaterdag totaal uit de bol in de mega-karaokebar. Wedden dat dit evenement het eerste was in een lange reeks?

BR>In onze meest kritische dagen durven we 'Het Swingpaleis' vergelijken met een Prozac-cocktail voor klein Vlaanderen. Stoelen en zorgen even aan de kant, dat gezinsdrama kan nog wel even wachten. Maar dan hadden we de leute die afgelopen weekeinde door het Sportpaleis galmde, nog niet meegemaakt. Carnaval in Aalst of Rio, de bierkelders van München, Geert Hoste rond oudjaar, ze kunnen allemaal inpakken.

«De mannen blijven thuis»

ANTWERPEN -

Een opvallende zaak in het Sportpaleis, de vrouwen waren duidelijk in de meerderheid. Het Swingpaleis live leek een reden om met de vriendinnen de bloemetjes nog eens buiten te zetten. Dat bevestigen Noëlla, Ingrid, Doris en Chantal. Vier vrouwelijke musketiers die uit het Gentse kwamen overgevlogen en de mannen in de voetbalkantine achterlieten.

«De mannen zijn inderdaad thuis gebleven. Of 'het Swingpaleis' een vrouwenprogramma is? Volgens ons niet, maar we zijn fan van panellid Raf Van Brussel, dan kan je beter zonder mannen komen. Daar hebben we dit dure zitje van 900 frank zeker voor over.»

Het Swingpaleis, een familiegebeuren

ANTWERPEN -

'Het Swingpaleis' is zeker geen programma voor de depressieve eenzaat. De show van Felice bekijk je liefst in groep of met de hele familie. Zo ook bij het gezin Van Der Veken uit het Kempense Arendonk. Pa, ma en de drie dochters zwaaien met de hartjes op de tribune.

«We kijken elke week met z'n allen. We dansen en zingen wel eens mee, maar de stoelen gaan niet echt aan de kant. Toch wilden we er hier zeker bij zijn. We zijn blij dat we nog enkele tickets konden krijgen, want die vlogen snel de deur uit.

De echte fans

Het halve land doorkruisen om je tv-favorieten van dichtbij aan het werk te zien. Dat deden Rik en Tilly Vandesteene uit Waregem. «We zijn met de trein gekomen, een rit van goed anderhalf uur en het Antwerpse station licht niet echt vlakbij het Sportpaleis. Maar we wilden dit mee beleven, we zijn echte fans. Bij gaan de tafels en de stoelen aan de kant. Wij nodigen niemand uit, gewoon met z'n tweetjes swingen, dat is bij ons het begin van het weekeinde. Het Swingpaleis live eindigde even voor middernacht, voor zondagochtend opnieuw aan de Gaverbeek belanden, was dus niet vanzelfsprekend voor Rik en Tilly.

Het Swingpaleis live op donderdag 24 en vrijdag 25 februari is zo goed als uitverkocht, info 03/235 49 43

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer