'Man van Staal' winnaar Kinderfilmfest Berlijn

BERLIJN - De Vlaamse film 'Man van Staal' heeft de Grote Prijs van het Kinderfilmfest weggekaapt op het filmfestival in Berlijn. De bekroonde prent is het langspeelfilmdebuut van Vincent Bal. In de hoofdrollen spelen Ides Meire en Charlotte De Ruytter. De film draait om de moeilijke aanzet tot de eerste kus bij twee tieners.

BR>De Grote Prijs van het Kinderfilmfest wordt toegekend door een (uit volwassenen samengestelde) vakjury en behelst een geldprijs. 'Man van Staal' werd in Berlijn goed onthaald. Afgelopen week werd hij aan verschillende landen verkocht. Ook een tweede Vlaamse jeugdfilm, 'Blinker' van Filip Van Neyghem, vond buitenlandse kopers.

De Gouden Beer voor de beste film ging dit jaar naar de Amerikaanse film 'Magnolia' van de regisseur Paul Thomas Anderson. De film met Tom Cruise als seksgoeroe in een hoofdrol, toont een reeks mensen die wanhopig op zoek zijn naar liefde.

Nederlander Johan van der Keuken kreeg de prijs van de gezamenlijke kerken voor 'De Grote Vakantie'. De regisseur geeft er zijn naderende dood in weer. Hij kreeg in oktober 1998 te horen dat hij lijdt aan een ongeneeslijke prostaatkanker. Van der Keuken moet de prijs in Berlijn delen met de Chinese regisseur Zhang Yimou, die weer eens in de prijzen viel met 'The Road Home'. De Gouden Beer voor beste regisseur ging naar Milos Forman voor zijn regie van 'Man on the Moon'. De Duitse regisseur Wim Wenders kreeg een Zilveren Beer voor zijn film 'The Million Dollar Hotel', met U2-zanger Bono. De Zilveren Beer voor de beste acteur ging tenslotte naar Denzel Washington, die een bokser speelt in de film 'The Hurricane' van Norman Jewison.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer