Italië hattrick van Inzaghi houdt Juventus aan kop

Juventus is ook na 22 speeldagen koploper in de Italiaanse Serie A. De Oude Dame dankte zondag vooral spits Filippo Inzaghi die met een glaszuivere hattrick hoofdverantwoordelijke was voor de 4-0-zege bij het laag geklasseerde Venezia.

REUTERS

BR>Inzaghi produceerde zijn drie treffers in de slotfase van het duel. Voor rust had Alessandro del Piero vanaf de strafschopstip de gasten uit Turijn al op voorsprong gebracht.

AC Milan klom zondagavond naar de tweede plaats dankzij een 2-1 overwinning tegen Lazio Roma.

Inter handhaafde zich in de subtop dank zij een 3-1-overwinning bij hekkensluiter Piacenza. De Franse international Blanc scoorde tweemaal, Vieri maakte de derde Milanese treffer. Delli Carri, maker van het enige doelpunt van Piacenza, werd 20 minuten voor het einde uit het veld gestuurd.

Parma beleeft zware tijden. Voor de zevende keer op rij won de houder van de UEFA Cup niet. Ditmaal werd bij Verona en 3-1 voorsprong uit handen gegeven. Martino Melis bracht namens de thuisploeg in de 78ste minuut de 4-3 eindstand op het bord. Udinese, de club van Henri van der Vegt, versloeg op eigen veld Bari met 5-1.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer