FA Cup: Newcastle opnieuw bij laatste vier

Newcastle United heeft voor de derde achtereenvolgende maal de halve finales bereikt van de strijd om de FA Cup. De ploeg van coach Bobby Robson versloeg zondag Tranmere Rovers met 3-2.

BR>Newcastle verloor de afgelopen twee edities in de finale van achtereenvolgens Arsenal en Manchester United. Om opnieuw de eindstrijd te bereiken zal de ploeg in de halve finale moeten afrekenen met Chelsea. In de andere halve finale staan Aston Villa en Bolton Wanderers tegenover elkaar. Beide duels worden gespeeld op Wembley.

Newcastle leidde bij Tranmere, dat uitkomt in de First Division, bij rust met 2-1. Speed en Domi scoorden namens de gasten, Allison bracht kort voor rust de spanning terug. Ferguson gaf Newcastle weer wat lucht, Jones scoorde nog tegen.

Chelsea had geen moeite met tweededivisionist Gillingham. Het werd 5-0 voor de Londense club. Chelsea won in 1997, toen nog geleid door Ruud Gullit, de FA Cup.

Aston Villa versloeg Everton in Liverpool met 2-1. Stone en Carbone scoorden namens de ploeg uit Birmingham, Moore deed dat voor Everton. Carbone werd een minuut voor tijd uit het veld gestuurd.

De enige niet-Premier-Leagueclub in de halve finales is Bolton Wanderers, dat zaterdag Charlton Athletic met 1-0 versloeg. De enige treffer werd gemaakt door de IJslander Eidur Gudjohnsen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer