Lommel opnieuw niet creatief genoeg in zone van waarheid

WESTERLo -

Vorige week tegen KV Mechelen duurde het tot de rust voor Lommel besefte dat het voor zijn laatste kans vocht om in eerste klasse te blijven. Zaterdagavond begrepen de Noord-Limburgers al bij de start van de wedstrijd dat er hoogdringend punten gesprokkeld moeten worden. Maar goede wil bleek niet voldoende om het een zwak Westerlo echt moeilijk te maken. Meer nog: als je op verplaatsing twee reuzekansen in vijf seconden mist, kan je nooit winnen.

Kristof LIBERLOO

BR>

Vorige week kreeg Westerlo in Lierse nog een pandoering om de oren: 7-0. Ideaal moment om een aangeslagen team nog verder in de put te duwen, zou je denken. Maar als je zoals Lommel zelf in een diep dal zit, bleek dit toch niet zo eenvoudig. Ook al gaf SK geen enkele echte kans weg en had het overwegend balbezit, de Noord-Limburgers waren te onmondig in de zone van de waarheid om zijn tegenstander af te maken.

«Dat klopt,» beseft ook Stijn Haeldermans. «We hebben heel goed meegevoetbald, maar veel meer ook niet. We wrongen de beste kans van de wedstrijd zelf de nek om en kregen even later het deksel op de neus. Opnieuw slikten we een tegengoal uit een stilstaande fase, dat kan in feite niet. Voordien hadden we Westerlo in onze greep, maar dat doelpunt deed ons geen goed. De Kempenaars konden de kat uit de boom kijken en wij moesten wel naar voor trekken.»

En dat deed Lommel ook. Op het middenveld werd Westerlo vaak weggetikt, maar de laatste pass ontbrak telkens. «Ik weet niet precies hoe dat komt,» vervolgt Haeldermans. «Dat tikkeltje geluk misschien en we voelen mekaar rond de zestien niet goed genoeg aan. We creëerden niet voldoende doelgevaar, maar gaven anderzijds ook niets weg en toch verloren we. Dat is de pijnlijke waarheid, het verhaal van dit seizoen. Maar we moeten toch vertrouwen putten uit deze wedstrijd. Vorige week was een drama, gedurende de hele eerste helft hebben we geen enkel schot op doel gelost. Dat was vandaag toch al anders.»

Haeldermans lijkt elke week beter in vorm te geraken. Zaterdag dolde hij op de linkerkant meermaals met zijn tegenstander. «Ik voel me ook steeds fitter. Ik heb wat tijd nodig gehad om er opnieuw in te komen en heb nu het gevoel dat de competitie pas echt begint voor me. Ik zal dan ook alles geven om Lommel in eerste te houden. We beseffen dat het steeds moeilijker wordt, omdat alweer een wedstrijd gespeeld en verloren is. Bovendien won Geel ook nog in Charleroi. Maar we moeten nu eerst zelf punten pakken en dan pas naar onze concurrenten kijken.»

Wim Mennes was de andere Lommelaar die enkele keren voor gevaar kon zorgen. «Maar net niet gevaarlijk genoeg,» gromt Mennes. «We drukten de tweede helft, maar kregen geen echt uitgespeelde kansen. Ik kon zelf drie keer aanleggen vanop afstand, maar het zat niet echt mee op dat vlak. De bal vloog telkens net naast ofwel kon Franky Frans er nog een hand tussensteken. Akkoord, hij hoefde geen wereldsaves uit zijn mouw te schudden om zijn doel proper te houden, maar met wat geluk belandde het leer een keertje wel in dat hoekje. Doordat Westerlo al scoorde na een half uur en wij naar de gelijkmaker op zoek moesten, hebben we veel krachten verspeeld. We gaven de moed echter niet op, maar je kon merken dat we op het laatste te uitgeput waren om een gelijkspel uit de brand te slepen.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer