Even wennen voor Van Geem en Olivieri (RC Genk): een viermansdefensie op één lijn

GENK -

Een viermansdefensie op één lijn met een inschuivende pion, het was zichtbaar wennen voor Racing Genk. Een overtalsituatie creëren op het middenveld, slechts sporadisch slaagde men in dat opzet. Desondanks noemde Johan Boskamp het experiment 'bevredigend'. De centrale verdedigers Van Geem en Olivieri spraken hem niet tegen.

Roger COX

BR>

«Je moet natuurlijk wel even een knop omdraaien», analyseerde Van Geem de voorafgaande negentig minuten. «Vroeger was ik de vaste mandekker en moest Domenico de rugdekking verzorgen. Nu moesten we aanvankelijk om beurt op Nuhiji spelen en moest de vrijstaande man doorschuiven naar het middenveld. Dat betekent dat je veel met mekaar moet praten.»

«Meestal kwam het erop neer dat ik de opkomende man uit het middenveld opving», aldus Olivieri.

Maar op het half uur moesten die opdrachten noodgedwongen wat herzien worden. Emilio Ferrera bracht bij een 2-0 achterstand de lange Van den Eede in. Beveren ging daardoor steeds meer de lange bal hanteren.

«Aan de rust hebben we in overleg met de trainer de zaken dus wat bijgesteld», aldus Van Geem. «Ik zou Van den Eede meestal voor mijn rekening nemen. Domenico zou een beetje in steun van mij spelen.»

«Daardoor moest Jansson zich op het middenveld een beetje laten terugzakken», tekende Olivieri het hele plaatje uit. «Al bij al denk ik dat het aardig lukte.»

Al sloop bij een 2-1 stand toch weer even onrust in de ploeg.

«Jamaar, wat wil je?» reageerde Chris. «We hebben na nieuwjaar al één en ander meegemaakt. Je kan niet verwachten dat we van de ene op de andere dag weer overlopen van zelfvertrouwen. Toen Beveren die aansluitingstreffer inschoot, zijn we bewust wat gereserveerder gaan voetballen. Het had geen zin om zotte dingen te gaan doen. Zelf heb ik op geen enkel moment gepanikeerd. Die derde goal moest en zou er komen. We dwongen voldoende kansen af.»

«Klopt», beaamde Olivieri. «Je kan niet van de eerste keer verwachten dat het perfect loopt. Het is nu afwachten wat het wordt, als we moeten opboksen tegen ploegen met meer inhoud. Maar aan deze match houd ik toch een prettig gevoel over. We gaven weinig kansen weg en dwongen er zelf een hele serie af. Wat je ook terugzag, was de scherpte in de duels. Dat belooft voor de toekomst. Misschien staat de trein net op tijd weer op de rails. Volgende week komt Gent op bezoek in het kader van de beker, dat wordt een kapitale match voor het vervolg van de competitie. Ik hoop dat onze fans zich dan, net als vandaag, weer als één man achter de ploeg scharen. Want dat hebben we nodig.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer