Ongelukkige Nicky Hayen (STVV) van de hemel naar de hel

HARELBEKE -

Spelers, bestuursleden en aanhang reisden gisteren met gebogen hoofd terug richting Sint-Truiden. De ontgoocheling was enorm. Na een goede eerste helft en een verdiende 1-2 voorsprong, ging STVV in de slotminuten toch nog voor de bijl. Van de hemel in de hel, de ongelukkige Nicky Hayen weet er alles van.

Luc MARTENS

BR>

De jonge STVV-verdediger had zijn ploeg met een prachtig doelpunt op winst geschoten. Nicky Hayen rondde daarmee een sterk half uur van STVV af en liep terecht op wolkjes. Maar amper 45 minuten later zat hij er als één hoopje miserie bij in de STVV-kleedkamer. Hayen had te weinig weerstand geboden toen David Paas drie minuten voor tijd alleen naar doel kon snellen. Dat Henk Houwaart Paas een paar meter verder een

wereldspits

noemde, kon Hayen nauwelijks troosten. STVV heeft de verdienste met veel eigen en jong talent te voetballen, zelfs centraal achterin. Dat kost uiteraard leergeld en dat doet dubbel pijn als je in de onderste regionen van de rangschikking staat.

Trainer Willy Reynders kreeg die beslissende goal van David Paas, niet verteerd.

«Zo een late goal... dat komt inderdaad hard aan. Zeker als je hier een beresterke eerste helft neerzet en aanspraak mag maken op een punt. Vooral de manier waarop we dat doelpunt slikten was pijnlijk. Als we ons lichaam gebruiken in die fase, kan Paas nooit alleen naar doel oprukken. Maar ja, we spelen achterin met jonge spelers die op dat vlak nog niet zo veel hebben meegemaakt. Goed, STVV is een ploeg met veel jeugd in de verdediging. We moeten daarmee leren leven, denk ik.»

Met de winst van achtervolger Geel in Charleroi kreeg het verlies in Harelbeke nog een meer dramatische dimensie voor STVV dat nauwelijks nog een puntje voorsprong vasthoudt op de voorlaatste plaats.

«Geel schuift inderdaad dichterbij. Maar wat was zaterdagavond een goede uitslag voor STVV,» vroeg Willy Reynders zich af. «Als Charleroi won, namen ze ook weer wat meer afstand van ons. Neen, ik kan best vrede nemen met de winst van Geel. Charleroi en ook Beveren lopen niet verder uit. Al is het niet mijn gewoonte naar de andere ploegen te kijken. We moeten het in eerste instantie zelf doen om ons te redden.»

Willy Reynders hoopt daarbij op wat meer geluk in de volgende matchen. «Net zoals hier in Harelbeke, speelden we bij onze vorige uitmatch in Aalst, erg verdienstelijk. Maar ook hier rapen we niets. Dat is blijkbaar het lot van de ploegen die onderaan staan: de weegschaal helt dan toch vaak in hun nadeel door.»

De tweede helft werd op Harelbeke nog maar eens duidelijk dat STVV voorin erg moeilijk de bal kan bijhouden. Daardoor slaagde de ploeg van Reynders er toen nooit in onder de druk van Harelbeke uit te geraken. Het blijft de vraag of de nieuwe Braziliaanse spits Valdo daar verandering in kan brengen. Die is volgend weekend speelgerechtigd.

«Het is wel degelijk een diepe spits die een bal goed kan bijhouden,» zegde technisch-directeur Guy Mangelschots. «Dat hebben we toch kunnen vaststellen in de testmatch die hij speelde. Maar het zou fout zijn nu alle hoop om ons te redden op de schouders van de Braziliaan te leggen.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer