Sandor Popovics stuurt Geel naar eerste uitzege

CHARLEROI -

De landing van Sandor Popovics, nog zo'n staaltje van de verregaande

verbroedering

met het Hongaarse MTK Boedapest, leverde Geel alvast een eerste uitzege op. Tegen een degradatieconcurrent nog wel. Of het aan de donderpreek tijdens de rust lag of aan het geklungel van Charleroi doet weinig terzake. Dat vond ook Bjorn Daelemans die met een knappe invalbeurt zijn visitekaartje aan de nieuwe coach bezorgde.

Walter Machielsen

BR>De beste Hongaar was ongetwijfeld Lendvai, maar het was nieuwkomer Preisinger die heel leep scoorde. De spits kwam in een lamentabele eerste helft meestal een stapje tekort, maar snel na de rust toonde hij zich een ware goaltjesdief. Toen Preisinger hinkend van het veld moest, zag Bjorn Daelemans zijn kans schoon. hij loodste Delen naar de 0-2 en in blessuretijd lag hij aan de basis van de owngoal van het jaar. De vergelijking Preisinger-Daelemans viel al bij al in het voordeel van de Belg uit : sneller en scherper.

"Ik ben een tikje sneller, dat klopt", zei Daelemans. "Maar Preisingers doelpunt mocht gezien worden. Ach, natuurlijk was ik gefrustreerd dat ik niet aan de aftrap kwam. Ik was de voorbije weken goed bezig, maar de trainer beslist. Ik kan wel van mijn oren maken, maar wat heeft dat voor zin ? We hebben een heel belangrijke zege beet, dat is het enige wat telt."

Daelemans voelt zich geen slachtoffer van de Hongaarse invasie, zegt hij. "Een tactisch slachtoffer misschien. Zo heb ik het toch begrepen. Charleroi is kwetsbaar op links en het was de bedoeling dat Versavel regelmatig de rechterflank zou opzoeken. Dat kostte mij mijn plaats. Wat wil je? De trainer had me nog maar twee keer gezien. Ik heb zeker niet het gevoel dat hij de Hongaren bevoordeelt. Het lijkt me wel een toffe mens, iemand met wie je kan praten. Het is nu aan mij om zijn vertrouwen te winnen en deze invalbeurt was een goede start. Niet dat het zo moeilijk was. We stonden 0-1 voor, kregen een zee van ruimte en ik zat direct in de wedstrijd met een kopkans."

Daelemans wikt en weegt zijn woorden, maar lijkt toch onder de indruk van de zich snel opvolgende personeelswisselingen. Vorig seizoen in tweede klasse was hij, met zeventien doelpunten, nog de grote man bij Geel. Nu moet hij vechten voor zijn plaatsje onder de Belgisch-Hongaarse zon.

"Wat kan ik daarover zeggen", zucht hij. "Ik hoop maar dat ze de goede beslissingen nemen. En daar ziet het tot nu toe wel naar uit. Hopelijk luidt deze overwinning de ommekeer in. Dit resultaat moet ons het vertrouwen geven om in de volgende weken de lijn door te trekken."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer