Verslag Charleroi - Geel (1 - 3)

15’

Schuermans gaat plat op schuiver van Kaklamanos.

BR>

32’

De Geelse doelman ranselt een vrijschop van Brogno uit de winkelhaak.

33’

Kere verlengt omhaal van De Condé na hoekschop. Schuermans haalt de kopbal uit de hoek.

38’

Eerste poging van Geel tussen de palen. Björn Smits kopt hoekschop van Lendvai in handen van Lecomte.

44’

Vrijschop van Peto zoeft voorbij iedereen en naast de paal buiten.

50’

Dieptepas van Lendvai. Versavel, gehinderd door Biondo, schiet over Lecomte en over doel.

54'

Preisinger verrast, na een schermutseling voor doel, Lecomte in de korte hoek: 0-1.

66’

Driehoek tussen de drie Geelse uitblinkers Lendvai-Versavel-Daelemans. De net ingevallen spits kopt over.

67’

Daelemans lanceert Delen, die naast de uitgekomen Lecomte de 0-2 binnenschuift.

77’

Strafschopfout op Bruno Versavel niet gefloten.

80’

Brogno kopt voorzet van Kere nipt naast de paal.

84’

Knappe actie van Daelemans. Na één-twee met Benediktsson schiet hij nipt naast.

85'

Lecomte graait kopstoot van Björn Smits uit de benedenhoek.

87'

Kaklamanos kopt hoekschop van Omelianovitch door tot bij Rojas. Met een spectaculaire omhaal lukt de Argentijn de aansluitingstreffer: 1-2.

93’

Coup de théâtre: Lecomte pareert half een lobbal van Daelemans, na balverlies van Kere aan Delen, buiten zijn strafschopgebied. Kere gelooft in hands en schiet in eigen doel. Ref Huyghe keurt het doelpunt goed: 1-3.

Scheidsrechter:

Huyghe.

Toeschouwers:

8.571.

Doelpunten:

54’ Preisinger 0-1, 67’ Delen 0-2, 87' Rojas 1-2, 93’ Kere (own-goal) 1-3.

Gele kaarten:

Geerinckx (fout), Jerkan (fout), Mols (fout), Omelianovitch (fout).

Bjorn Daelemans: "Dit zie je heel zelden"

CHARLEROI -

Mahamoudou Kere lukt in blessuretijd het owndoelpunt van het jaar. De rechtsachter van Charleroi trapte de bal doelbewust tegen de eigen netten. Dat komt uiterst zelden voor.

Tegenstrever Daelemans lag aan de basis van de bizarre treffer die de saaie wedstrijd toch nog een fijn slotakkoord gaf.

"Ik lobde de keeper", zei Daelemans. "Maar die pakte de bal wel een meter of zo buiten zijn backlijn. Wij dus meteen aan het protesteren want de scheidsrechter bleek niks te hebben gezien. Die verdediger van Charleroi moet gedacht hebben dat er gefloten was voor hands en knalde uit pure frustratie die bal tegen de netten. En toen wees de ref naar de middenstip. Het spel had niet stilgelegen en hij had dus een geldig doelpunt gescoord. Nee, zo'n doelpunten zie je niet zo dikwijls, maar voor ons was het wel mooi meegenomen natuurlijk. De wedstrijd was meteen beslist.»

Sandor Popovics: "Niet tevreden met de prestatie"

CHARLEROI -

"Deze avond gaan we een biertje drinken op deze dik verdiende overwinning. En maandag gaan we opnieuw aan de slag, want met deze zege zijn we nog niet gered", sprak Sandor Popovics. De Geelse trainer bleef met beide voeten op de grond na zijn eerste succes. "Ik ben tevreden over het resultaat, niet over de prestatie. Tijdens de rust heb ik de dragende spelers ook op hun verantwoordelijkheid gewezen. Tevoren was het

flipperkastvoetbal

, pas na de 0-1 hebben we ook de beste kansen gekregen."

Popovics keek al vooruit naar de volgende wedstrijd. "Spijtig dat we tegen Aalst de geschorsten Geerinckx en Lendvai moeten missen. Ik had gehoopt dat ik nu veertien dagen met deze groep kon werken. Maar met Preisinger, Feher en Lendvai die met de Hongaarse nationale ploeg spelen en Geerinckx die bij de beloften is opgeroepen is dat helaas niet het geval."

Raymond Mommens: "De degradatie dreigt"

CHARLEROI -

De trainer van Charleroi, Raymond Mommens, stak zijn ontgoocheling na de zevende thuisnederlaag niet onder stoelen of banken. "De ploeg startte te gespannen aan de partij. De agressiviteit ontbrak en na de 0-1 kwamen we op het middelveld tekort. Het wordt tijd dat sommigen eindelijk hun verantwoordelijkheid opnemen. Het is alsof de ploeg schrik heeft om thuis te spelen."

Maandag staat er een praatsessie op het programma. "Dit kan zo niet blijven duren. Dit is een castrofe. Als we ons niet vlug herpakken, dreigt de degradatie."

Mommens nam Kere om de ongelukkige own-goal in bescherming. "Mamadou zat niet goed in de match. Hij dacht dat de scheidsrechter had gefloten voor handsspel. De jongen is er het hart van in. Hoe dan ook: toen was de nederlaag al een feit."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer