King Darko laat de Bosuil duimen en vingers aflikken

DEURNE -

Antwerp profiteerde zaterdag maximaal van het gelijkspel tussen achtervolgers Dessel en RWDM. Dankzij winst tegen een zwak Hekelgem bouwt de leider zijn voorsprong opnieuw uit tot tien punten. Het was Darko Pivaljevic himself die nog eens lekker ouderwets op zijn eentje het verschil maakte.

Jan Van Craen

BR>Pivaljevic scoorde tegen Hekelgem drie doelpunten en bood Goots een vierde op een presenteerblaadje aan. De Serviër werd vorige vrijdag 25 jaar en had geen betere manier kunnen bedenken om het feest in te zetten. "Vrijdagavond hield ik het rustig maar na vanavond mogen alle remmen los", glunderde de held van de avond na afloop.

Vooral het tweede doelpunt van Pivaljevic was er één van uitzonderlijke klasse. De spits slalomde sierlijk tussen drie verbouwereerde Hekelgem-verdedigers en omspeelde als toetje de doelman alvorens de bal in het lege doel te schuiven. Er zijn in België geen drie aanvallers die het met dezelfde vanzelfsprekende klasse kunnen uitvoeren.

"De tweede was ook voor mij de mooiste", beaamt Pivaljevic. "Maar de eerste was de belangrijkste. We hadden het heel moeilijk tijdens het eerste halfuur. Dat is klassiek tegen kleine ploegen die de punten nodig hebben. Ze geven geen meter ruimte weg en dan is het zoeken naar een opening. Die vonden we aanvankelijk niet. Na de 1-0 ging het gelukkig beter en in de tweede helft kregen we nog genoeg kansen om de score veel hoger te laten oplopen."

Pivaljevic verklaarde enkele weken geleden dat hij na zijn tweede armoperatie slechts op zeventig procent van zijn mogelijkheden presteerde. Zaterdag bewees hij opnieuw de oude te zijn.

"Die twee operaties aan de arm hebben me lang achtervolgd. Na de tweede operatie eind vorig jaar kreeg ik vooral op fysiek vlak een weerslag. Nu voel ik voor het eerst dat alles met die arm perfect in orde is. Ik speel nog wel met een armverband, maar dat is uit voorzorg. Ik zou best zonder kunnen. Ik ben ook eindelijk op het punt gekomen dat het tijdens een wedstrijd niet meer door mijn hoofd spookt dat ik moet opletten voor mijn arm."

De Servische wonderboy staat na dit seizoen nog één jaar onder contract bij Antwerp. Anders dan vroeger laat hij zijn hoofd niet meer op hol brengen door wilde verhalen over clubs die hem per se willen inlijven.

"Ach, mijn naam werd in het verleden voortdurend met allerlei clubs in verband gebracht. Maar ik zal alleen vertrekken als zowel ikzelf als Antwerp een goede zaak kunnen doen. Zo'n mogelijkheid heeft zich nog niet voorgedaan. En waarom zou ik niet hier blijven? Ik speel zelfs in tweede klasse voor Antwerp, waarom zou ik dan absoluut willen vertrekken nu we normaal gezien volgend jaar in eerste spelen? Als ik niet weg zou geraken, zou ik daar geen problemen van maken. Ik ben erop gebrand opnieuw iets te bewijzen in eerste. In mijn eerste seizoen bij Antwerp maakte ik twaalf goals in eerste klasse. Volgend jaar moet ik er minstens vijftien kunnen scoren."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer