Operatie voor Gert Claessens?

ANTWERPEN -

De trek van Gert Claessens naar Oviedo kan tot op heden nauwelijks een succes genoemd worden. De ex-Bruggeling verscheen in Spanje amper aan de aftrap en sukkelde van de ene blessure in de andere. Vandaag trekt de met een achillespees sukkelende Claessens voor een laatste diagnose richting Madrid. Brengt dat geen nieuwe gegevens, dan volgt een operatie en een inactiviteit van acht weken.

BR>

Gert Claessens kon amper smullen van de Primera Division. Na zijn vlucht uit Brugge deemsterde de middenvelder helemaal weg in Spanje. Claessens kwam toen hij fit was amper aan spelen toe, maar lag voor het overgrote deel in de lappenmand.

"Ik sukkelde van de ene blessure in de andere", zucht de Limburg. "Een echt rampjaar is het geworden. Het overlijden van mijn vader en het vele medische leed maken dat ik zwarte sneeuw heb gezien in Spanje. Ook nu ziet de nabije toekomst er niet meteen rooskleurig uit."

Claessens sukkelt met een ontstoken achillespees en een bezoek aan dokter Martens leerde de ex-international dat enkel een operatie een uitkomst kan bieden.

"In Oviedo denken ze daar blijkbaar anders over. Vandaag moet ik nog op consultatie in Madrid, maar zelf geloof ik nauwelijks in een andere oplossing. Een inactiviteit van een achttal weken dringt zich op. De kans dat ik dit seizoen nog in actie treedt is eerder klein."

Voorlopig lijkt er voor Claessens dan ook geen andere uitweg dan in Oviedo te blijven.

"Geen enkele club zal me momenteel achterna hollen. Al wil ik ook niet per se vertrekken uit Spanje. Alleen hoop ik na deze nieuwe ellende eindelijk blessurevrij aan voetballen toe te komen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer