Verslag Anderlecht - Lokeren (5 - 0)

1'

Anastasiou probeert een stiftballetje, de bal gaat naast.

BR>

10'

Balverlies Crasson, Youla alleen op De Wilde af, maar die redt Anderlecht van een vroege achterstand.

18'

Koller legt een voorzet van Van Diemen klaar voor Goor. Zijn poging gaat naast.

34'

Mitrakovic vlamt vanop 30 meter hoog over.

37'

Baseggio kaatst met Koller, maar ziet zijn geplaatste schuiver rakelings naast gaan.

42'

Vrijschop Zetterberg, Koller kopt tegen de paal, Anastasiou schuift de rebound onder Zitka binnen: 1-0.

47'

Voorzet Van Diemen, Koller kopt over.

53'

Goor recupereert de bal op het middenveld, vindt het perfecte aflossingspunt in Zetterberg en schiet beheerst binnen: 2-0.

67'

Van Diemen trekt voor, Anastasiou komt goed voor zijn bewaker en kan vrij simpel binnenknikken: 3-0.

73'

Zitka grabbelt naast een hoekschop van Dheedene. Goor, volledig vrijgelaten aan de tweede paal tikt met rechts in één tijd binnen: 4-0.

77'

Anastasiou met een schitterende schijnbeweging op een pass van Zetterberg. Daardoor wordt Stoica afgezonderd, maar de Roemeen besluit voorlangs.

81'

Mbayo weigert bij een vrijschop van Anderlecht voor een tweede keer onmiddellijk op de reglementaire afstand te gaan staan. Tweede keer geel en dus rood.

88'

Majdov haalt Stoica onderuit in de eigen rechthoek. Bal op de stip, Zetterberg faalt niet: 5-0.

Scheidsrechter:

Hayen.

Toeschouwers:

25.052.

Doelpunten:

42' Anastasiou 1-0, 53' Goor 2-0, 67' Anastasiou 3-0, 73' Goor 4-0, 88' Zetterberg 5-0 (strafschop).

Gele kaarten:

Janssens (fout), Mbayo (onsportief gedrag), Ekakia (fout), Youla (fout), Mbayo (onsportief gedrag).

Rode kaart:

81' Mbayo (2 x geel).

Ronny Van Geneugden: "Weggecijferd voor de ploeg"

ANDERLECHT -

Een beetje verrassend toch: geen Ronny Van Geneugden in de basiself bij Lokeren, de Limburger moest zich tevreden stellen met een plaatsje op de bank en mocht pas na de koffie opdraven. "Het plan was om het Anderlechtse middenveld zoveel mogelijk het voetballen te beletten", gaf Georges Leekens als uitleg mee. "Ik opteerde voor loopvermogen en werkkracht, Ronny is meer een echte nummer 10, de creatieve speler met de goeie pass. Af en toe moet er een waardevolle speler wijken voor het gekozen tactische concept."

En Van Geneugden zelf had blijkbaar weinig moeite met de keuze van zijn trainer. "Natuurlijk ben je altijd een beetje ontgoocheld als je op die bank moet gaan plaatsnemen. Maar de trainer heeft open kaart gespeeld, heeft me uitgelegd hoe en waarom. En dan heb ik er weinig moeite mee om me weg te cijferen in functie van de ploeg."

Chris Janssens: "Hoop brave jongetjes"

ANDERLECHT -

Verliezen op Anderlecht is geen verrassing voor een club als Lokeren, maar de zware 5-0-cijfers kwamen hard aan bij Chris Janssens. Ook hard waren de duels die de Lokerse aanvoerder uitvocht met ex-ploegmaat Jan Koller. "Een lastige klant om te bekampen. Koller is zo'n sterke beer, schermt de bal met zijn lichaam zo goed af, dat het heel moeilijk is om voor hem uit te komen. En in zo'n gevallen heb je af en toe al eens wat anders mee dan de bal. Het eerste halfuur zat iedereen bij ons trouwens zeer kort op de man, vond ik ons behoorlijk goed in de match zitten. Jammer dat we net voor de rust die goal slikken. Aan onze tweede helft zullen we beter niet te veel woorden vuil maken. Geen fut meer in de ploeg, goals in geschenkverpakking. Op verplaatsing zijn we steeds weer een hoop brave jongetjes die zich te makkelijk laat doen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer