Bart Goor schenkt met twee goals Anderlecht grootste zege van het seizoen

ANDERLECHT -

De

Mexican wave

rolt weer over de tribunes van het Vanden Stock-stadion: Anderlecht maakt zich klaar voor de titelviering. Tegen een te zwak Lokeren behaalde paars-wit zijn beste uitslag van het seizoen. Het gevaarte Standard - dat bovendien één match meer heeft gespeeld - blijft op zeven punten

Yves Taildeman

BR>Enzo Scifo had zich geen slechtere 34ste verjaardag kunnen inbeelden. Als geschenk kreeg hij het bezoek van ene Georges Leekens in het Astridpark. Al had dat ook een positieve zijde. De komst van Leekens betekende dat het publiek nog eens Scifo's naam scandeerde, iets wat niet te vaak meer zal gebeuren. En Leekens werkte mee aan het spektakel. Door niemand op Zetterberg te plakken, gaf hij de draaischijf van de leider de kans zijn capaciteiten nog eens tentoon te spreiden. Vooral in de tweede helft schitterde Zetterberg.

Vroeg in de wedstrijd hield het Astridpark echter de adem in. De aalvlugge Youla had de wedstrijd een heel andere wending kunnen geven, maar De Wilde toonde zich de beste. Het was de enige keer dat de driepunter van Anderlecht in gevaar kwam. Nadien schakelde het met kinderlijke eenvoud Lokeren uit. De uitblinkers waren niet op één hand te tellen. Bart Goor, maker van twee goals, was één van hen. "Het is weer plezant voetballen", aldus Goor. "We spelen veel ééntijdsvoetbal, er is veel beweging, er wordt goed afgelegd, we laten de tegenstander achter de bal hollen. We zijn stilaan op weg naar het voetbal van de tweede periode van vorig seizoen.

"Het keerpunt vond vorige week plaats. We zagen Standard opkomen en waren wat bang punten te laten in Sint-Truiden. We gingen er 100 procent tegenaan en dat rendeerde. We hadden veel balbezit en plots was al het vertrouwen terug. Dat doet deugd want een titel heeft glans nodig. Men zegt wel dat je kampioen wordt als je je slechte matchen wint, maar dat kon niet blijven duren. We hadden goed spel nodig. Ik vond dit onze beste match van het seizoen. Ik denk dat het ook met het systeem te maken heeft. We speelden iets aanvallender. Als we nu hadden gevoetbald tegen Bologna, gingen de Italianen eraan."

Voor de 25.000 toeschouwers is de titel al lang binnen. Maar geen speler van Anderlecht die dat

on the record

wil zeggen. "Het kan altijd mislopen. Als je Standard ziet: dat is ongelooflijk. Wij hebben nog moeilijke uitmatchen, te beginnen met Brugge volgende week. Winnen we daar, dan staan we er héél goed voor. Hopelijk is alles beslist voor de voorlaatste speeldag tegen Standard. Het zou mijn eerste titel zijn. Iets enorms vind ik dat. Ik heb hier anderhalf jaar de zwarte periode van Anderlecht meegemaakt. Mijn verlangen naar de titel is immens. Als we het halen, staat Anderlecht op zijn kop."

Intussen groeide Goor uit tot één van de sterkhouders van Anderlecht. Tot voor kort was hij vooral een noeste werker, nu zorgt hij ook zelf voor de slagroom op de taart. "Het is de eerste keer dat ik in Anderlecht-trui tweemaal scoor. Ik voel me hier nu thuis. Ik ben meegegroeid met de groep."

Zijn beloning is EURO 2000. Maar daar staat hem een nieuwe concurrent te wachten. "Ik weet het. Nu Danny Boffin terug is, zal het tussen ons twee te doen zijn. Ik lig er niet wakker van. Mijn iets mindere periode is achter de rug. Laten we hopen dat ik net op het goeie moment weer in vorm ben."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer