Manu Karagiannis stuwt Germinal Beerschot naar tweede uitoverwinning op rij

AALST -

Germinal Beerschot doet weer volop mee in de strijd om Europees voetbal. De tweede uitoverwinning op rij - na Geel vorige week ging nu Aalst voor de Kielse bijl - brengt de ploeg van Franky Van der Elst op de zesde plaats. Als de inhaalmatch van 1 maart thuis tegen Lokeren wordt gewonnen, speelt Beerschot als derde of vierde - afhankelijk van de uitslag van Club Brugge-Anderlecht van zondag - op 5 maart de topper op het Kiel tegen Anderlecht.

Luk De Ranter

BR>Begin februari ging Germinal Beerschot nog in de achtste finale van de Belgische beker op Aalst met 4-1 onderuit. Gisteren pakten Manu Karagiannis en co hun revanche. Enkel omdat tal van doelkansen niet werden benut, kwamen de Kielenaars in de slotfase nog even in de problemen. Beerschot, rond het uur bij een 0-2 stand tot tien teruggebracht door de (onterechte) uitsluiting van Sandjon, had de partij gecontroleerd en gedomineerd. Uitblinkers in het sterke Germinal Beerschot-geheel waren Manu Karagiannis en Philip Haagdoren.

"We winnen nu ook op karakter", zei Karagiannis na de wedstrijd. "Op dit zware speelveld was het onmogelijk een schoonheidsprijs te winnen. Dus moesten we vechten. Dat hebben we gedaan. Met drie winstpunten als resultaat. Als we ook de volgende weken ons voetballend vermogen aan kracht en inzet kunnen koppelen, blijven we tot de finish meedoen voor Europees voetbal."

De meeste spelers die de stap naar de fusieclub zetten, zijn het gewend om elk seizoen opnieuw voor een prijs te gaan. Doelloos door de competitie dwalen, is geen spek voor hun bek.

"Zes-zeven ploegen zullen tot het einde van de competitie voor twee Europese plaatsen strijden. Germinal Beerschot zal daar bij zijn", zegt Karagiannis. "De twee opeenvolgende uitoverwinningen leverden belangrijke winstpunten op. Misschien was het voetbal niet echt mooi, maar de punten primeerden dit keer."

Philip Haagdoren maakt de jongste weken furore als rechtsachter. Dat hij op die positie opbouwend sterk uit de verf komt, kan geen nieuws zijn, maar dat Haagdoren ook defensief zijn mannetje staat, is dat wel.

"Ach, ik speel waar de trainer me plaatst", zegt Haagdoren. "Die rechtsachterstek is nieuw voor mij, maar het lukt, tot mijn eigen verbazing, aardig. Ik loop natuurlijk al een aantal jaartjes mee en ken de knepen van het vak. Als verdediger loop ik minder in de kijker. Toch mag ik aanvallen als het kan. Het loopt lekker, al maak ik soms defensief nog wat foutjes."

Enig probleem van dit Germinal Beerschot is dat het moeilijk scoort. Haagdoren beaamt. "We mogen dat de spitsen niet verwijten, maar het klopt dat de bal niet gemakkelijk in het doel van de tegenstander belandt. Nu ook weer op Aalst. Te veel kansen werden geen doelpunt. Gelukkig brak ons dat niet zuur op. We wonnen, dat primeerde. Weet je, deze ploeg moet een doel hebben. We gaan voor Europees voetbal. Veel van onze rechtstreekse tegenstanders komen nog bij ons op bezoek. Gent, Genk, Standard, Moeskroen, ze moeten allemaal nog op het Kiel over de vloer. Bovendien spelen we zeven matchen in eigen stadion en moeten we nog amper vier keer buitenshuis aan de bak. We hebben alles in eigen handen."

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer