David Beckham rebelleert

ANTWERPEN -

Manchester United zette gisteren een behoorlijke stap om zijn titel in de Premier League te verlengen. De mannen van Alex Ferguson wonnen de absolute topper bij Leeds United, de tweede in de stand. Andy Cole maakte kort na de pauze het enige doelpunt uit de match en ziet zijn ploeg nu al zes punten uitlopen.

BR>Toch was het niet allemaal triomf op Old Trafford. Daar zorgde David Beckham voor, die disciplinair geschorst was.

Beckham had privé een moeilijke week achter de rug. Beckham zou vrijdag de voorkeur hebben gegeven aan een modeshow met zijn vrouw, Spice Girl Victoria Adams, waarna zaterdag een woordenwisseling met Ferguson volgde. Zaterdag kwam hij tot ontploffing na een woordenwisseling met Alex Ferguson. Beckham verliet de training en reed met gierende banden meteen huiswaarts.

Reden genoeg voor Alex Ferguson om zijn sterspeler langs de kant te laten.

Tussen de lijnen herstelde United zich nochtans uitstekend van de opdoffer bij Newcastle. Een gedisciplineerd Manchester gaf nauwelijks kansen weg en kon in moeilijke omstandigheden rekenen op een foutloze Mark Bosnich. Kort na de pauze klom de Champions League-winnaar zelfs op voorsprong, toen Cole met een fraai lobje de match besliste.

Na de match had de Engelse media vooral oog voor de toekomst van Beckham en minder voor de kloof van zes punten in de tabel.

"Ik hou de lippen op elkaar", hield Ferguson een sluier over de ganse zaak. "Zoals alles binnen de club wil ik ook deze zaak intern regelen. Of Beckham komende week opnieuw in de kern zal opgenomen worden? Dat is mogelijk. Hij staat in Manchester op de loonlijst. Ik kan hem dus gebruiken, indien nodig."

Beckham zelf gaf intussen al te kennen graag naar Barcelona uit te wijken. Hem wacht woensdag alweer een warme avond. Dan moet hij met Engeland tegen Argentinië opdraven. Twee jaar geleden kostte die partij hem ook al een hoop heisa tijdens het wereldkampioenschap, toen Beckham met rood werd wandelen gestuurd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer