Rode Duivels: Michael Goossens vervangt Emile Mpenza

BRUSSEL -

Robert Waseige moet tegen Portugal superspits Emile Mpenza missen. De jongste Mpenza, vrijdag nog maker van het doelpunt tegen Leverkusen - sukkelt met een knie-ontsteking. In zijn plaats komt Michael Goossens, die oorspronkelijk met de aspirantenploeg moest aantreden. Bij Standard verving Goossens ook al Mpenza. Hopelijk heeft de wissel bij de Rode Duivels even veel effect.

Y.T.

BR>Behalve Mpenza was iedereen fit. Achttien van de twintig spelers kwamen gisterenavond al in het hotel aan. Jacky Peeters voegt zich vanochtend bij de groep, Ronny Gaspercic landt vanmiddag op Zaventem. 's Ochtends (10.15 uur) staat een training op het programma in het Koning Boudewijnstadion, in de vooravond (17.00 uur) trainen de Duivels in Charleroi.

Voor Belgische supporters zijn geen tickets meer beschikbaar. De voorbije weken liep de verkoop als een trein. De Portugese tribune is nog niet uitverkocht. België - Portugal is een testmatch voor EURO 2000. De parkings bevinden zich rond het stadscentrum en zijn aangeduid met de kleuren van de tickets.

De aspiranten (in Waregem, dinsdag om 20 uur tegen Frankrijk) moeten het doen zonder hun man in vorm, Cédric Roussel. Roussel werd met Coventry tegen Middlesbrough van het veld gedragen. Hij wordt vervangen door Steve Laeremans. Als vervanger voor Goossens riep coach Philippe Saint-Jean Wesley Sonck op. Om 11 en 16 uur trainen de aspiranten op het veld van Waregem. De Fransen komen met een sterke selectie naar België. Enkele namen zijn Karembeu, Henry, Diomède en Laslandes. Vorig seizoen verloren de Belgen verdienstelijk met 2-1 in Angers. De inkom bedraagt 200 frank. Kinderen jonger dan zestien mogen er gratis in.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer