Twan Scheepers (Cambuur) naar Lommel

Print
LOMMEL - Lommel staat op het punt om de 28-jarige Nederlander Twan Scheepers, een aanvaller van eredivisieclub Cambuur Leeuwarden, in te lijven. Trainer Harm Van Veldhoven legde de eerste contacten en vond bij het bakkeleiende bestuur gehoor voor zijn sportieve noodkreet. De voormalige spits van PSV, MVV, NAC en (nu dus) Cambuur heeft al een principieel akkoord bereikt met SK en ondertekent normaliter dit weekend een overeenkomst tot het einde van het seizoen, met optie op de twee volgende. Degradeert Lommel in mei uit eerste klasse, dan valt de optie weg.
BR>Scheepers was voorbestemd om de nieuwe spits van PSV Eindhoven te worden. Op 19-jarige leeftijd debuteerde hij in het eerste elftal. Het seizoen daarna werd Scheepers langzaam gebracht, speelde 20 wedstrijden als invaller en scoorde 3 keer.
Toch zou het anders lopen. Het seizoen daarna, na een trainerswissel, werd Scheepers bijna niet opgesteld, door de komst van Willem Kieft. Scheepers vertrok naar MVV, waar hij in 3 seizoenen 87 wedstrijden speelde en 15 keer scoorde.
Daarmee is meteen het grote probleem aangegeven. Scheepers is voetbaltechnisch een grote speler, maar scoort als spits van een club op het hoogste niveau te weinig. Na MVV volgden NAC en Cambuur. De Friesen haalden onlangs Erik Tammer weg bij Sparta, waaardoor Scheepers wegmocht.