Provinciaal congres Antwerpse sp.a keurt lijst goed

Print
Het provinciaal congres van de Antwerpse sp.a heeft maandagavond in Mechelen met een ruime meerderheid haar kandidatenlijst voor de kamerverkiezingen van 10 juni goedgekeurd.
Zoals al bekend was, wordt de lijst getrokken door wetenschapster Christine Van Broeckhoven. De uittredende kamerleden Jan Peeters en Maya Detiège staan op de tweede en derde plaats. Kamerlid Greet van Gool staat op plaats vijf van de effectieven.

Opvallende namen bij de effectieven zijn die van Rudi Kennes uit Willebroek, hoofddelegué van General Motors. Hij staat op zes. Margaretha Guidone (de Kapelse huisvrouw die van klimaatverandering een topic maakte) prijkt op de zevende plaats.
De Antwerpse burgemeester Patrick Janssens duwt de lijst, dat kon u reeds in primeur lezen op deze website en in onze krant.

Bij de opvolgers staat Caroline Gennez, Mechels schepen en fractieleider in het Vlaams Parlement, op de eerste plaats. Volksvertegenwoordiger David Geerts staat op twee bij de opvolgers, gevolgd door Mechelaar Bert Delanoeije van vzw Natuurpunt.

Vlaams minister Kathleen Van Brempt bekleedt de laatste plaats op de opvolgerslijst, voorafgegaan door Antwerpse OCMW-voorzitter en schepen van Sociale Zaken Monica De Coninck.