Filip Dewinter: "Ik vraag asiel in Nederland"

Print
Als ik mijn politieke rechten in België verlies, vraag ik desnoods politiek asiel in Nederland. Dat zegt Filip Dewinter (Vlaams Belang).
Daarmee geeft hij een schot voor de boeg in de discussie die het parlement woensdag voert over een wetsontwerp van minister van Justitie Laurette Onkelinx (PS).

De kamercommissie Justitie debatteert deze week over een wetsontwerp dat het mogelijk maakt om zowel corrupte ambtenaren als burgers die zijn veroordeeld in een racismeproces, uit hun burgerrechten te ontzetten.

"Na de veroordeling van het Vlaams Blok en de aanpassing van de wet op de partijfinanciering, is dit het derde initiatief van paars om het VB politiek te vermoorden", zegt Dewinter. "Als die wet er komt, word ik wellicht het eerste slachtoffer."

Dewinter verwijst naar een zaak tegen hem bij de Raad van State, na een uitspraak in het Amerikaanse tijdschrift Jewish Week. Gevraagd waarom Antwerpse joden zouden moeten stemmen op een xenofobe partij, antwoordde hij: "Er is geen sprake van vreemdelingenhaat, maar als het dan toch absoluut een fobie moet zijn, dan maar islamofobie. Ja, ik ben bang van de islam."