Lauryn Hill, Suzanne Vega en Daan op affiche Suikerrock

Print
De Amerikaanse R&B-ster Lauryn Hill en de New Yorkse singer-songwriter Suzanne Vega komen naar het Tiense stadsfestival Suikerrock. Andere grote namen die aan de Tiense affiche zijn toegevoegd, zijn Daan, Nailpin, Krezip en Sarah Bettens.
Suikerrock vindt dit jaar plaats op vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 juli.

De Nederlands popband Krezip mag het festival openen. De groep rond Jacqueline Govaert, is bekend van hits als "I Would Stay" en "Won't Cry", maar heeft ook net een nieuwe cd uit, "Plug It In".

Ook Sarah Bettens komt met een nieuwe cd naar Suikerrock. Bettens is echter vooral bekend als frontvrouw van K's Choice ("Not An Addict", "Cocoon Crash") en van haar duet met Stash, "I Need A Woman".

R&B-ster Lauryn Hill maakt de affiche op vrijdag compleet. Samen met Wyclef Jean en "Pras" Michel vormde ze "The Fugees" en scoorde ze enkele wereldhits als "Fu Gee La", "Killing Me Softly" en "Ready Or Not". In 1998, na de split van Fugees, bracht Hill haar soloalbum "The Miseducation of Lauryn Hill" uit. Het album ging wereldwijd tien miljoen keer over de toonbank, en Hill sleepte er maar liefst vijf Grammy Awards mee in de wacht.

Voor zaterdag zijn voorlopig nog maar twee namen bekend. Het gaat om de Belgische punrockband Nailpin ("They don't know") en zanger-componist Daan ("Swedish Designer Drugs", "Housewife"), die eerder dit jaar nog een Zamu-Award kreeg voor zijn single "The Player".

De affiche van zondag is wel al compleet. Een van de topnamen is Suzanne Vega, de Amerikaanse singer-songwriter die wereldhits scoorde als "Marléne on the wall", "Tom's diner" en "Luka".

Eerder raakte al bekend dat Clouseau, Natalia en Roel en Stan (Stan Van Samang & Roel Vanderstukken) op zondag het hoofdpodium beklimmen.

Met zangeres Sarah ("True love is tough", "He's the one"), vooral bekend van haar duet met Koen Wauters ("You Are The Reason"), is de affiche nu volledig.

De voorverkoop voor vrijdag en zondag start op zaterdag 28 april. De voorverkoop voor de zaterdag start wanneer het programma volledig gekend is.