Zeventien rijbewijzen ingetrokken tijden Slim-actie

Print
Politiediensten in Limburg hebben het afgelopen weekend zeventien rijbewijzen ingetrokken tijdens de Slim-actie. Bij de controles zijn ook 300 gram hasj en 1 liter vloeibare xtc in beslag genomen.
De politie heeft de resultaten van de actie maandag bekendgemaakt. De Slim-actie is een gecombineerde controle van de politie op alcohol, drugs en snelheid.

Tien procent van de 268 ademtesten waren positief en daarvan zaten er twintig boven de 0,8 promille. Ook drie van de vijf drugtesten bleken positief.
Voorts controleerde de politie 1.732 voertuigen op snelheid en stelde 193 overtredingen (11 procent) vast.
De politie vatte het afgelopen weekend ook vijf personen die onverzekerd rondreden en 25 voertuigen die niet aan de technische vereisten voldeden.

In Limburg vonden 101 verkeersongevallen plaats, waarvan 37 met gewonden. De politie trok drie rijbewijzen in en nam een voertuig in beslag. Er waren ook negen gevallen van vluchtmisdrijf.

In een auto vond de politie 300 gram hasj en aanwijzingen dat de persoon een cannabisplantage had. Een huiszoeking leidde tot de inbeslagname van 30 cannabisplanten. De agenten namen bij een andere controle 50 gram speed en 1 liter vloeibare xtc in beslag.

In totaal namen 63 politieagenten deel van de zones Sint-Truiden, Tongeren, Houthalen, Lanaken, Lommel, Hasselt en West-Limburg.