Chocolade opwindender dan de meest passionele kus

Print
De smaak van chocolade bezorgt ons meer opwinding dan kussen, hebben onderzoekers ontdekt.
BR>
Het gevoel wanneer chocolade smelt in de mond geeft ons vier keer zoveel opwinding als een kus. Het verdubbelt de hartslag en prikkelt de hersenen. Dat meldt de Britse krant The Sun.

"De resultaten hebben ons sterk verbaasd," aldus onderzoeker David Lewis, die enkele koppels aan de Universiteit van Middlesex (Engeland) heeft getest. "We hadden verwacht dat chocolade, en zeker donkere, de hartslag zou verhogen omdat het stimulerende stoffen bevat, maar de duur van het effect en de invloed op de hersenen waren ongelooflijk. Chocolade brengt een langdurende lichaams- en hersenprikkel voort. Een prikkel die meestal vier keer zo lang duurt als de meest passionele kus!"

De 12 vrijwilligers, allemaal twintigers, droegen hartmonitoren en speciale hoofddeksels om hun reactie op het 'smeltmoment' te meten. De onderzoekers kwamen zo tot de conclusie dat zowel de hersenen als het hart sterk gestimuleerd worden door chocolade.