Ornelis huldigt principes van Vanden Eynde

Print
BEERNEM -
BR>Tom Compernolle zit in een groepje atleten dat geleid en begeleid wordt door André Ornelis. «In onze groep zitten naast Tom onder meer Jurgen Van de Wiele, Maarten Vergote, Arne Ornelis (zijn zoon, nvdr), Nordine Amrani en nog enkele jongens», aldus Ornelis. «Ik huldig een beetje het principe van Mon Vanden Eynde die vroeger in Leuven ook verschillende atleten samenbracht. Er zijn verschillen in de trainingen, maar ze stimuleren ook mekaar omdat de ene beter is in een bepaald onderdeel dan de andere en omgekeerd.
Noch Compernolle, noch Ornelis zijn gewonnen voor het gebruik van een lagedrukcabine. «Je zit al snel aan een investering van 800.000 frank. Ik ben nog geen jaar getrouwd en zie je mij al zeggen: 'Cindy, nu ga ik drie weken in mijn cabine slapen'.»
Ornelis: «Ik denk dat je nog altijd op een natuurlijke manier één piek per seizoen kan halen, maar constant topchrono's lopen zoals tegenwoordig gebeurt, kan niet op een gezonde manier. Die inspanningen komen veel te kort na mekaar. Die stap willen wij niet zetten. Hetzelfde met EPO. Net zoals met die cabine kent nu eigenlijk niemand de latere gevolgen. Topsport kan je beoefenen tot je 35ste, maar dan volgen nog veertig jaren. Enkele sportief uitzonderlijke prestaties zijn ons geen onbekende gezondheidsrisico's in het latere leven waard.»