Charleroi, Cercle en Roeselare krijgen licentie

Print
De Licentiecommissie profvoetbal (1e klasse), voorgezeten door Germain Landsheere, gaf maandag de kostbare licentie voor volgend seizoen aan Sporting Charleroi, Cercle Brugge en Roeselare.
Tot vandaag zijn twaalf eersteklassers zeker van een ticket voor de competitie 07-08. Op 30 maart behandelde de commissie al negen dossiers, die allemaal dezelfde dag nog groen licht kregen: Standard, Anderlecht, Club Brugge, Bergen, Westerlo, Zulte Waregem, Racing Genk, Sint-Truiden en AA Gent.

Wat de andere eliteclubs betreft, kon de commissie zich nog niet uitspreken, omdat er nog elementen ontbreken. Zo moet Brussels voor maandag nog schriftelijk antwoorden op enkele vragen van de commissarissen. De zaak van Sporting Lokeren werd verdaagd tot 7 mei (deadline), omdat de werken aan het Daknamstadion nog moeten beëindigd worden en nadien geverifieerd moet worden door Karel Vertongen, gelastigd met de inspectie van de infrastructuur.

De vier overige clubs -Germinal Beerschot, Beveren, Moeskroen en Lierse- moeten volgende maandag voor de commissie verschijnen. Ze zullen documenten of attesten moeten voorleggen en vragen van de commissie moeten beantwoorden. Dat zou in theorie de laatste zitting moeten zijn van de licentiecommissie van eerste klasse. De clubs die geen licentie krijgen, kunnen in beroep gaan, maar mogen dan enkel nieuwe documenten voorleggen.