Tweedeklasser Racing Waregem krijgt geen licentie

Print
De Licentiecommissie van het betaald voetbal (tweede klasse) geeft geen licentie aan Racing Waregem.
De West-Vlaamse ploeg, momenteel zeventiende in het klassement, mag dus volgend seizoen niet uitkomen in de tweede klasse, al kan de club wel nog beroep aantekenen.

"Racing beantwoordt niet aan de infrastructurele eisen die worden gesteld aan een team uit tweede afdeling", verduidelijkt licentievoorzitter Guido Decroock.

Het stadion van een tweedeklasser moet minimaal plaats bieden aan 3.000 toeschouwers, terwijl de maximale capaciteit in Waregem 2.100 bedraagt.

"Omdat de ploeg vorig seizoen promoveerde naar tweede, kreeg ze een licentie op voorwaarde dat de infrastructuur tegen 1 augustus 2006 op niveau zou zijn", gaat Decroock verder. "Dat is niet gebeurd. Het reglement verplicht ons dus om Racing Waregem een licentie te weigeren voor het seizoen 2007-2008."

Racing Waregem kan wel nog beroep aantekenen tegen deze beslissing. Er mogen dan wel geen nieuwe elementen aan het dossier worden toegevoegd. Verder is er nog geen nieuws op het licentiefront. Tegen het einde van de maand hoopt de commissie alle dossiers van de tweedeklassers te hebben behandeld.