Grappenmaker omzeilde internetbeveiliging CNN zonder moeite

WASHINGTON - De grappenmaker die zich maandag tijdens een interviewsessie op internet voordeed als de Amerikaanse president Bill Clinton, zegt dat het hem geen moeite heeft gekost om de beveiliging van organisator CNN te omzeilen.

BR>Christopher Petro, een consultant in de beveiliging van computers, wekte de schijn dat Clinton de opmerking "Persoonlijk zou ik graag meer porno op internet zien" zou hebben gemaakt.

Volgens Petro benadrukt zijn grap de zwaktes van de nieuwe media-journalistiek. Petro hoopt dat zijn "onschuldige grap" CNN doet inzien dat hun systeem niet veilig is en dringende inspectie noodzakelijk is.

Tijdens het interview konden burgers online vragen stellen aan de president. Gelet op het karakter van het 'chatten' - iedereen kan schriftelijk vragen stellen die in principe wereldwijd kunnen worden gelezen - had CNN voorzorgsmaatregelen genomen door een 'filter' te installeren voor het gesprek met Clinton, die bijna zijn baan verloor door de affaire rond de Witte-Huisstagiaire Lewinsky.

De bewering van CNN dat een hacker zou zijn ingebroken in het systeem is volgens Petro onzin. Op zijn persoonlijke internetpagina doet Petro uit de doeken hoe hij via internet in de huid van Clinton wist te kruipen.

Petro zegt dat hij Clintons bijnaam kon overnemen nadat het systeem van de chatbox overbelast raakte en crashte. De gebruikers werden tijdelijk afgesloten van de chatbox. Petro logde onder Clintons gebruikersnaam in voordat de typiste die de antwoorden van Clinton verwerkte, weer was ingelogd. Hij wist drie bijdragen te plaatsen tijdens de twintig seconden durende storing.

Een woordvoerster van CNN zegt dat de omroeporganisatie geen plannen heeft om het beveiligingssysteem op de schop te nemen. Ze kwalificeert het incident als weinig belangrijk in vergelijking met het mogelijk maken van een interview-sessie met Clinton voor een wereldwijd publiek.

Een woordvoerder van Clinton zegt dat de Amerikaanse president zich niet zal laten afschrikken door Petro's grap. "Dit is een spannend nieuw medium en als je iets nieuws probeert, zijn er altijd onverwachte ontwikkelingen. Maar de president vond het interview en de vragen leuk. Ik verwacht dat hij dit soort dingen vaker zal gaan doen".

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer