Neerpeltenaar eerste solist Ballet van Vlaanderen

NEERPELT - Sinds kort mag de 24-jarige Neerpeltenaar Wim Vanlessen zich 'eerste solist' noemen bij Het Koninklijk Ballet Van Vlaanderen. In augustus gaat bij het gezelschap zijn hernieuwde contract in. Hij krijgt in de hiërarchie een plaats vlak onder 'principale', het hoogste niveau voor een danser.

BR>«Sinds mijn achttiende al werk ik bij dit ballet,» vertelt hij. «De dansmicrobe heb ik opgedaan bij Imago Tijl, de dansgroep van het Sint-Hubertuscollege. Na het eerste middelbaar heb ik die school verlaten en ben ik les gaan volgen in het Antwerpse Stedelijk Instituut voor Ballet. Via mijn eindexamen ben ik uiteindelijk hier aan de slag geraakt. De titel van 'eerste solist' dank ik aan het stuk 'Sleeping Beauty' waarin ik de prins vertolkte.»

Zijn verse titel brengt alvast voordelen mee. «Niet alleen financieel groei je, maar ook artistiek. Ik zal in de toekomst ook grotere rollen krijgen,» besluit Vanlessen. Hij zal alvast te zien zijn in het nieuwe stuk 'Emperor's Dream' dat op 23 februari in première gaat.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer