Site van Pearl Jam zegt dat ze komen!

HASSELT - Pearl Jam komt naar Werchter en Pinkpop. Tenminste, dat staat te lezen op de officiële internet-website van Pearl Jam en platenfirma Sony Music. De tourkalender brengt de Amerikaanse band zo ongeveer overal in Europa, van Lissabon tot Kopenhagen. Op 12 juni staat Pinkpop in

Maastrick

(sic.)

aangekruist en op 2 juli Werchter in Brussels

(nogmaals sic.)

. Zowel Jan Smeets als Herman Schueremans zeggen dat ze nog geen contract met de groep hebben getekend.

Malu/K.G.

BR>

«De onderhandelingen zijn nog altijd bezig, maar ik vind het prima dat ze het nu al op hun officiële site bekend maken,» zegt Jan Smeets van Pinkpop. «Dat verzwakt hun onderhandelingspositie. Blijkbaar willen ze hier heel graag komen. In het verleden is het wel eens zo geweest dat we een groepsnaam al prijs gaven voor het contract getekend was en toen ging die groep vrolijk wat extra eisen stellen. Dat doen we dus niet meer.»

Ook Herman Schueremans wil nog niet geschreven zien dat Pearl Jam op Rock Werchter staat.

«Wij kondigen pas groepen aan als het contract effectief getekend is, en dat is nog niet het geval. Maar we leven in blijde verwachting.»

Aangezien Vedder en vriendjes blijkbaar dolgraag op Pinkpop willen spelen, denkt Jan Smeets misschien wat van de prijs af te kunnen pingelen. Iets wat Schueremans niet van plan is. «Dat is het verschil tussen Nederland en België. Ik ben al heel blij als ik Pearl Jam kan krijgen. Maar nogmaals, er staat nog niets vast. Met wat er op het internet staat, heb ik niets te maken.»

«Internet is ook veel te snel met het bevestigen van die namen,» pikt Jan Smeets in. «Een tijdje geleden heb ik van de officiële site van Nine Inch Nails laten halen dat zij naar Pinkpop kwamen. Die tour is namelijk helemaal gecancelled. Gisteren had ik nog een jongen aan de lijn die heel onze affiche zogezegd van het net had gehaald. De helft daarvan klopte niet meer. De groepen en hun fanclubs zetten die informatie veel te snel op het net.»

Maar Pearl Jam heeft nu Pinkpop en Werchter op hun officiële site staan. Dat betekent dat de groep toch erg graag wil spelen op die festivals? «Tuurlijk, al weet je het met Eddie natuurlijk nooit.»

Pearl Jam doet volgens de site overigens zoveel Europese concerten dat u al erg uw best moet doen om ze deze zomer te missen. De band staat bijvoorbeeld nog in Londen (Wembley Arena) en Parijs (Zenith) en doet drie keer Duitsland aan: Rock Am Ring in Köln, Rock Im Park in Nurnberg en een concert in Hamburg. De site waarschuwt zelf dat de data nog onderhevig zijn aan verandering. Vingers blijven kruisen dus.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer