Ook Magdalena kandidaat voor landelijke radiofrequentie

ZOERSEL - Kabelradio Magdalena heeft de ambitie om via de ether landelijk te gaan uitzenden. Magdalena richt zich tot de doelgroep 35+ met muziek uit de jaren '50, '60 en '70. In tegenstelling met andere kabelradio's is de presentatie bij Magdalena live. Presentatoren zijn o.m. Wiet Van Broeckhoven en Will Ferdy. Er is ook om het uur een nieuwsuitzending. Magdalena heeft eergisteren een contract afgesloten met reclameregie IP, die trouwens ook zal werken voor voor een andere kandidaat voor een landelijke frequentie, Radio Roxy (ex-S&Si) van Gust De Coster, Luk Alloo en Herman Schueremans. Andere gegadigden zijn Radio Flandria, dat nu nog opereert op de kabel vanuit Luxemburg, en 4FM, het project van o.m. Stefan Ackermans en Wim Weetjens.

RdC

BR>Eén van de twee landelijke frequenties zal wellicht naar VTM gaan. Ook VT4 overweegt zijn kandidatuur te stellen. Bovendien heeft de Financieel-Economische Tijd plannen voor een nieuwszender, net als De Morgen. Inmiddels is er één kandidaat afgevallen: de Nederlandse commerciële Radio 538 ziet niet langer een radiotoekomst in Vlaanderen.

De uiteindelijke toewijzing van de felbegeerde landelijke frequenties ligt in de handen van het Vlaams Commissariaat voor de Media. Dat moet de voorwaarden nog vastleggen. Verwacht wordt dat er plaats zal zijn voor twee, misschien drie, landelijke frequenties die een dekking zouden hebben van maximum 70 procent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer