Onduidelijkheid over vertrek Ruud van Nistelrooy

EINDHOVEN -

FC Arsenal heeft op dit moment als enige club bij PSV geïnformeerd naar het prijskaartje dat aan aanvaller Ruud van Nistelrooy hangt. Bestuurders van de Engelse club van Dennis Bergkamp en Marc Overmars bezochten de wedstrijden van PSV tegen Ajax en Feyenoord. Zij spraken na afloop van de duels met PSV-voorzitter Harry van Raaij.

ANP/REUTERS

BR>"Tot de dag van vandaag is Arsenal de enige club die officieel heeft gevraagd wat Van Nistelrooy moet kosten", zei een woordvoerder van PSV. "Ze zeiden Ruud graag te willen hebben. Maar wij zijn natuurlijk niet gek. Het contract van Ruud met PSV loopt na dit seizoen nog drie jaar door. Dus hoeven we absoluut geen prijs te noemen. Al begrijp je dat we natuurlijk wel een prijs in ons hoofd hebben. We hebben Arsenal dus gevraagd een bod uit te brengen. Dat hebben ze nog niet gedaan. We wachten dus maar af."

Van Nistelrooy zei voor een overgang naar de Premier League te voelen en voorzitter Van Raaij riep vorige week zelfs de hulp van de Italiaanse makelaar Branchini in. De voorzitter wil van de Milanees meer inzicht krijgen in de marktwaarde van de voetballer, die vorig seizoen voor 15 miljoen gulden (270 miljoen Bfr) van Heerenveen werd overgenomen.

Volgens het persagentschap Reuters moet Branchini de geinteresseerde ploegen in de Calcio duidelijk maken dat er niet onderhandeld wordt als de geboden sommen onder de 100 miljoen gulden (1,8 miljard Bfr) blijven. "En dat geldt ook voor Arsenal, Chelsea, Manchester en Liverpool, preciseerde een woordvoerder van PSV.

Nog volgens Reuters zou Chelsea al 20 miljoen pond (1,3 miljard, 32,2 miloen euro) geboden hebben. "Maar het dossier is nog ver van afgesloten", erkende men in Londen.

Het is een publiek geheim dat PSV en Van Nistelrooy al afscheid van elkaar hebben genomen. De vraag is niet meer of de aanvaller vertrekt. Het gaat er nu om voor hoeveel en door wie zijn contract wordt afgekocht.

PSV en Van Nistelrooy willen zo snel mogelijk duidelijk over de toekomst van de topschutter van de Nederlandse competitie. Zekerheid over de nieuwe werkgever leidt Van Nistelrooy minder af bij zijn dagelijkse werk. Daarbij kan PSV dan nadrukkelijker op zoek naar een geschikte opvolger. "Bij een goede aanbieding deze week kunnen we er al voor de thuiswedstrijd van zaterdagavond tegen Vitesse uit zijn", aldus een PSV-woordvoerder.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer