Doodzieke Britt mag kat weer knuffelen

Print
Britt Marinus, een 14-jarig stervend kankerpatiëntje, mag haar katje Pim sinds maandag opnieuw knuffelen en aaien in een ruimte vlak bij haar eigen ziekenhuiskamer. ”Ze gaat elke dag achteruit, maar Pim doet haar goed”, vertelt mama Ann Van Mol.
BR>
Britt vecht al een hele tijd tegen een hersentumor. Recentelijk kreeg het moedige meisje te horen dat ze de strijd niet zal winnen. Ze wilde haar laatste dagen in het Koningin Paola Kinderziekenhuis doorbrengen,als haar katje Pim dagelijks even op bezoek mocht komen. Een arts stemde toe, maar om medische redenen kon het na enkele dagen niet meer.

De ziekenhuisdirectie werkte nu een oplossing uit, na een artikel in deze krant. ”Het meisje kan de kat niet zien op haar kamer, want in de afdeling verblijven er andere jonge kankerpatiënten. Hun immuniteit is zwaar verminderd en de kleinste infectie vormt een ernstige bedreiging. We zorgden nu voor een makkelijk te bereiken ruimte buiten de afdeling,maar vlak bij de kamer van het meisje.”

Mama Ann is tevreden met de oplossing. ”Britt ziet Pimmetje nu in de vergaderzaal. Hoewel ze elke dag achteruitgaat, doet dat katje haar goed. Dan vergeet ze alle ellende voor vijf minuutjes. Maar eigenlijk gaat het niet om onze dochter alleen. Er zijn zoveel kinderen in het kinderziekenhuis die graag hun huisdier zouden zien.”

Luc Bungeneers, de Antwerpse schepen voor Dierenwelzijn (Open Vld),nam maandag contact op met het ziekenhuis. ”Dat vond ik mijn plicht. In de toekomst zou dit voor alle patiëntjes moeten kunnen.”