Treinbegeleiders Antwerpen leggen werk neer uit solidariteit

Print
De treinbegeleiders in Antwerpen hebben kort na 16 uur het werk neergelegd uit solidariteit met hun collega's die al sinds maandagmorgen staken. Daardoor is het treinverkeer in Antwerpen, dat al de hele dag hinder ondervindt, ernstig verstoord en verloopt de avondspits bijzonder moeizaam.
Zelfs indien de treinbegeleiders terug aan het werk zouden gaan, zal de actie nog de hele avond voelbaar zijn.

Momenteel rijdt in Antwerpen slechts een op de tien treinen uit, zegt Paul Van Aelst, woordvoerder van de NMBS. Vooraleer de Antwerpse treinbegeleiders besloten om het werk neer te leggen, ondervond vooral de lijn Antwerpen-Mol de grootste hinder. Op de lijn Antwerpen-Brussel reed nog 80 pct van de treinen.

Die toestand is nu grondig verstoord, weet Van Aelst. "Het treinaanbod in de regio is momenteel zeer beperkt", aldus Van Aelst. "Slechts enkele treinen kunnen voldoende treinpersoneel verzamelen en uitrijden", vervolgt de woordvoerder.

De treinbegeleiders in Antwerpen overleggen momenteel nog met hun vakbondsafgevaardigden en de directie. Maar zelfs indien ze beslissen het werk te hervatten, zal de actie nog de hele avond voelbaar blijven. Dinsdag zou de actie van de treinbegeleiders voorbij moeten zijn.