Netten zijn volgens directeur Lantin enige oplossing

Print
Het plaatsen van netten is volgens de directeur van de gevangenis van Lantin, Francis Dejonc, de enige manier om te vermijden dat er nog ontsnappingspogingen met een helikopter volgen. Dergelijke netten worden nu al gebruikt in Frankrijk.
"In België is het de eerste keer dat we met een dergelijk fenomeen worden geconfronteerd, maar in Frankrijk hebben zich al meerdere gelijkaardige gevallen voorgedaan. Daarop zijn er in de Franse gevangenissen netten en koorden gespannen over de binnenkoeren zodat er geen helikopter meer kan landen", aldus de directeur, die vreest dat de gelukte ontsnapping van zondag anderen op een idee zal brengen.

De directeur liet nog weten onder de indruk te zijn van de vliegkunsten van de piloot van de helikopter. "Ik ken de gevangenis heel goed, en indien men mij had gezegd dat iemand zou proberen om met een helikopter te ontsnappen, zou ik de plaats waar het zondag gebeurde, het minst hebben laten bewaken. Ik had nooit gedacht dat er op zo'n kleine koer een helikopter kon landen".