Geen straf voor verkrachting en aanranding minderjarigen

Print
Een 30-jarige man uit La Louvière is maandag door de correctionele rechtbank van Bergen schuldig bevonden aan feiten van verkrachting en aanranding van de eerbaarheid van minderjarigen van 7 en 9 jaar.
De feiten speelden zich af in 1998 en in 2000, toen de man begeleider was tijdens jeugdkampen in Nieuwpoort.

De rechter sprak geen straf uit en hield het bij een eenvoudige schuldigverklaring, omdat volgens hem de redelijke termijn was verstreken.

Op de zitting van 12 maart ontkende de man de tenlasteleggingen. Het parket, dat naar eigen zeggen over een hele reeks bewijzen beschikte, eiste een strenge toepassing van de strafwet.

Twee meisjes, die elkaar niet kennen, hebben dezelfde persoon beschuldigd en hebben dezelfde beschrijving van de feiten gegeven. Volgens de twee meisjes ging de leider 's avonds naar hun kamer en misbruikte hij hen daar. Hij bedreigde hen ook, om er zeker van te zijn dat ze niet zouden praten.

De substituut wees ook op getuigenissen van mensen uit de naaste omgeving van de beklaagde, die het hadden over het "verdachte" gedrag van de beklaagde tegenover kinderen. Tijdens kampen drong de beklaagde er op aan om toezicht te houden op de douches en de slaapzalen van de meisjes.

De advocaat van de beklaagde uitte dan weer zijn twijfels over de betrouwbaarheid van de verklaringen van de slachtoffers.