Incident met Farid "le Fou" zorgt voor onrust in gevangenis

Print
De cipiers van de gevangenis van Aarlen hebben maandagmorgen tussen 7 en 9 uur het werk neergelegd. De staking kwam er nadat een van de gedetineerden, Farid Bamouhammad alias Farid le Fou, een bewaker zou hebben aangevallen.
De man zit sinds zowat maand opgesloten in Aarlen. Het Brusselse hof van beroep veroordeelde hem op 7 maart tot tien jaar cel voor een poging tot doodslag en de gijzeling van zijn ex-schoonzus, ex-schoonmoeder en haar twee kleinkinderen in de zomer van 2005.

De gedetineerde weigerde maandagmorgen de gevangenis te verlaten om naar het hof van beroep in Brussel te gaan, waar hij moest voorkomen. Volgens de directeur van de strafinstelling, Marc Dizier, was de man niet op de hoogte gebracht van het feit dat hij voor de rechtbank moest verschijnen.

"De gevangene heeft de bewaker verschillende malen geduwd om hem uit zijn cel te krijgen en heeft de man ook uitgescholden. De bewaker raakte niet gewond, maar het personeel toonde zich wel bezorgd naar aanleiding van deze daad van geweld", aldus Marc Dizier.

Terwijl de directeur van de gevangenis een aanvraag tot de overplaatsing naar een andere gevangenis van Farid Bamouhammad voorbereidde, legden de cipiers tot 9 uur het werk neer. Rond 9.30 uur werden de activiteiten hervat.