Baby overleeft val van zes meter

Print
De engelbewaarder van Ziggy Jonckheer leverde - op vrijdag de dertiende - prima werk.
BR>
De baby van bijna acht maanden tuimelde zes meter naar beneden. Ziggy liep enkele breuken op, maar stelt het relatief wel.

Kleine Ziggy woont met zijn ouders op een appartement op de tweede verdieping. De baby ontsnapte vrijdagmiddag rond 17.45 uur even aan de aandacht van mama Heidi Augustijnen.

“Plots kwamen de buren bellen”, vertelt Heidi. “Ze hadden een ziekenwagen gebeld want mijn zoontje was naar beneden gevallen.”

Met het zonnige weer stond de schuifdeur naar het terras open. “Ziggy, bijna acht maanden oud, is aan het leren kruipen. Hij is zelf op het balkon gekropen. Onder de balustrade is een opening van een twintigtal centimeter. Meer als genoeg voor zo’n kleintje om door te kruipen.”

De baby werd naar het Universitair Ziekenhuis gebracht. “Alles bij elkaar valt het nog wel mee”, zegt de moeder. “Zaterdag kon hij al opnieuw pap eten. Een dijbeen en een kaakbeen zijn gebroken, en hij heeft een barstje in zijn oogkas. Wellicht heeft Ziggy het balkon op de eerste verdieping geraakt, wat zijn val een beetje gebroken heeft.”