Bondscoach Waseige maakt morgen selectie voor interland tegen Portugal bekend

Met de interland België-Portugal van volgende week woensdag begint voor Robert Waseige de eindsprint richting Euro 2000. Morgen in de vroege namiddag maakt de bondscoach zijn selectie bekend. Veel verrassingen zullen daar niet in zitten. Waseige is er de man niet naar om te selecteren op basis van de vorm van het moment. Maar enkele wissels zal hij hoe dan ook moeten doorvoeren. Nico Van Kerckhoven en doelman Geert De Vlieger zijn immers geblesseerd. Daardoor lijkt er in de selectie plaats te zijn voor Philippe Léonard van Monaco en voor good old Filip De Wilde.

R.Co.

BR>Vraag is ook of de bondscoach er goed aan doet om spelers die momenteel in een dalletje zitten, toch op te roepen. Wellicht niet. Er zijn alvast signalen dat Marc Hendrikx, Jacky Peeters en Johan Walem, op de dool bij respectievelijk Genk, Bielefeld en Parma, het duel met Portugal aan hun neus zien voorbijgaan. Een comeback van de 34-jarige Danny Boffin, opgenomen in de brede pre-selectie, valt zodoende niet uit te sluiten.

Dat andere oudgedienden terugkeren bij de Rode Duivels, is eerder twijfelachtig. In de voorhoede heeft Waseige zoveel keus dat Luc Nilis wellicht nog even in de wachtkamer moet blijven. Diens kwaliteiten zijn nu eenmaal een open boek. De voorkeur gaat allicht uit naar Strupar, Emile Mpenza, Gilles de Bilde en Mbo Mpenza. Dat rijtje kan worden aangevuld met de herboren Michael Goossens en revelatie Cédric Roussel. Maar genoemd duo lijkt eerder in aanmerking te komen voor de aspiranten-interland van dinsdag a.s. tegen Frankrijk B. Een

lot

dat waarschijnlijk ook weggelegd is voor Bernd Thijs, één van de steunpilaren van Standard.

Wat de ruggengraat van het team betreft, mag worden verwacht dat Waseige terugvalt op routiniers als Staelens, Wilmots, Verheyen en Vanderhaeghe.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer