Hollywood vindt nieuwe succesformule: de remake

HOLLYWOOD - 'Anna And The King' is de zoveelste filmversie van de waargebeurde romance tussen een oosterse vorst en zijn Britse gouvernante in het 19de eeuwse Siam. Goddelijke inspiratie laat de Hollywoodscenaristen dus ook dit jaar in de steek. Naast 'Anna and the king' staan er in 2000 nog meer remakes op stapel. Lees en huiver...

Rudy DE CONINCK

BR>

'Shaft'

In 1971 de eerste film van en met zwarten die ook bij het blanke publiek aansloeg. De oorspronkelijke hoofdrolspeler Richard Roundtree weigert wederom op te draven. Will Smith en Wesley Snipes vonden het script te minnetjes. Daarom heeft men Samuel L. Jackson ('Pulp Fiction') van stal gehaald. In de regiestoel zetelt John Singleton, bekend van 'Boyz N the hood'.

'Get Carter'

Eveneens uit 1971 dateert deze Britse klassieker waarin Michael Caine als koele killer wraak neemt op het misdaadmilieu dat hem een loer draaide. De Hollywood-versie heeft meer vuurgevechten en achtervolgingsscenes in petto wegens de aanwezigheid van stoere Sylvester Stallone. Tot ieders verbazing accepteerde Caine een bijrol in deze copie van de hitfilm die hem dertig jaar geleden tot vedette bombardeerde.

'Suspiria'

De heldin uit het 'ultra-low-budget'-fenomeen 'The Blair Witch Project' Heather Donahue raakt verstrikt in het huivergenre. Haar volgende film wordt een herwerking van 'Suspiria', de gruwelklassieker uit de jaren zeventig van de Italiaanse griezelmaestro Dario Argento. Wij wensen Heather vele slapeloze nachten toe.

'Barbarella'

De erotische SF-strip van de pas overleden Roger Vadim uit 1968 waarin zijn toenmalige echtgenote Jane Fonda in het luchtledige een striptease ten beste gaf, krijgt een jaren negentig-versie met Drew Barrymore in de titelrol. La Barrymore stort zich tevens in een bioscoopversie van de populaire TV-serie 'Charlie's Angels' met aan haar flukse flanken Cameron Diaz en Lucy Liu (uit de advocatenserie 'Ally McBeal').

'Around The World In 80 Days'

Stephen Sommers, de regisseur van kassakampioen 'The Mummy', en zijn hoofdrolspeler Brendan Fraser gaan zich toeleggen op een nieuwe versie van de gelijknamige Jules Verne-bestseller. In de oorspronkelijke verfilming deed men beroep op een internationale cast maar voor deze editie propt men waarschijnlijk alle poen in het zo geloofwaardig mogelijk oppompen van de luchtballon...en de hype.

'The Women'

Voor de remake van de George Cukor-prent uit 1939 wist men Julia Roberts, Diane Keaton en Meg Ryan te strikken. Zij bevolken deze bitsige komedie die uitsluitend bestaat uit vrouwen die aan niets anders denken dan mannen, zonder dat we ooit een exemplaar van het andere geslacht te zien krijgen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer