Vlaamse Mieke Maaike in de Amerikaanse Playboy

GENT - Ariane Ryckaert, zo heet het 27-jarige fotomodel dat momenteel op de planken staat met 'Mieke Maaike's Obscene Jeugd', een theaterbewerking van het meest erotische werk van Louis Paul Boon. De Gentse schone zal binnenkort ook in de Amerikaanse Playboy prijken.

BR>

Als geboren en getogen Gentse is Ariane Ryckaert sedert 1991 vast verbonden aan het modellenbureau Models Office van Pierre Eggermont. Fotosessies in Londen, Miami en Parijs, defileren op de catwalks van Milaan en Parijs, voortdurend filmervaring op doen en zich wagen aan een eigen theaterbewerking van Louis Paul Boons meest erotische werk 'Mieke Maaike's Obscene Jeugd', het is duidelijk dat Ariane Ryckaert haar grenzen blijft verleggen.

«Enkele jaren geleden werd ik gevraagd om de hoofdrol te spelen in de verfilming van Boons boek,» zegt Ariane. «Om de een of andere reden werd het spel afgeblazen. Uit frustratie heb ik dan maar een eigen bewerking gemaakt voor de bühne. Mijn theaterversie heeft de zegen gekregen van Jeanneke Boon en van zoon Jo Boon.»

Erotiek

Op de theaterplanken ontpopt Ariane Ryckaert zich tot een dame die flirt met alle mannen tegelijk, zonder de macht te verliezen. Haar personage Mieke Maaike verleidt om te verleiden, zonder belust te zijn op bevrediging of voortplanting. In dat opzicht zijn Ariane en Mieke aan elkaar gewaagd. Beiden stralen erotiek en vitaliteit uit. Wellicht ook dé reden waarom Ariane het eerste Belgische model is dat gevraagd werd voor een fotosessie in de Amerikaanse Playboy.

«Twee jaar geleden was ik in Amerika bezig met een andere fotosessie,» legt Ariane uit. «Ik werd er aangesproken door Marilyn Grobolsky, de hoofdredactrice van de Amerikaanse Playboy, die mijn fotoalbum wilde zien. Prompt vroeg ze mij of ik voor haar blad wilde poseren. Daar heb ik geen seconde over moeten nadenken. Ik had wel één eis: ík, en niemand anders, zou bepalen wanneer de tijd rijp was om die foto's te publiceren.»

En nu Ariane Ryckaert volop in de belangstelling staat met haar theaterproductie is die tijd aangebroken. «Ja, de publicatie is voorzien in de loop van 2000. De foto's zijn wel al twee jaar oud. Maar dat geeft niet. Ik ben geen haar veranderd.» De Nederlandse Playboy is naar het schijnt ook geïnteresseerd in Ariane.

'Mieke Maaike's Obscene Jeugd', Zaal Bonbonnière in Gent, nieuwe voorstellingen op 6, 7, 8, 21, 22, 25, 27, 28 en 29 maart. Tickets: 650 frank. Alle info: 09/225 01 86.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer