Jerry Lewis hekelt vrouwen

ASPEN - De Amerikaanse komiek Jerry Lewis heeft een publiek dat bijeen was gekomen om hem te eren verbijsterd met de opmerking dat hij niet van vrouwelijke komieken houdt en dat hij vrouwen beschouwt als «broedmachines». De 73-jarige Lewis beantwoordde zaterdag vragen uit het publiek op een bijeenkomst die het Amerikaanse Comedy Arts Festival had georganiseerd ter ere van Lewis' lange loopbaan als komiek.

AP

BR>Nadat Lewis met genegenheid had gesproken over zijn vroegere partner Dean Martin en andere legendarische komieken, vroeg een van de ongeveer 1.000 aanwezigen welke vrouwelijke komieken hij bewonderde.

«Ik houd helemaal niet van vrouwelijke komieken,» antwoordde Lewis. Collega-komiek Martin Short, die als gespreksleider optrad, herinnerde Lewis aan Lucille Ball. «Van haar moet u toch gehouden hebben?» «Nee,» zei Lewis. «Een vrouw die comedy doet vind ik niet verschrikkelijk, maar het stoot me een beetje af. Als kijker heb ik er moeite mee. Ik zie haar als een broedmachine die baby's op de wereld zet.»

Toen de bijeenkomst kort daarna afliep verlieten de meeste aanwezigen hoofdschuddend de zaal.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer