Ubizen zet sterk kwartaal neer

HASSELT - De omzet van het Leuvense inter- en intranetsbeveiligingsbedrijf Ubizen is tijdens het eerste kwartaal van het boekjaar 1999-2000 met 818% gestegen. Zonder rekening te houden met eenmalige kosten en uitgaven, boekte het bedrijf over de verslagperiode een winst van 339.000 euro. De resultaten werden door de beleggers goed onthaald, op de Easdaq steeg de koers van het aandeel opnieuw met meer dan 20 procent. In een eerste reactie stelde Fortis Bank dat Ubizen goed op weg is om een belangrijke speler in het internetgebeuren te worden.

JOS STERK

BR>

De omzet over het eerste kwartaal van het nieuwe boekjaar kwam uit op 16,8 miljoen euro (672 miljoen frank), of een stijging met 818% ten opzichte van het jaar voordien. In het cijfer zat een bedrag van 600.000 USD begrepen, afkomstig van een contract afgesloten met een niet nader genoemd op Nasdaq genoteerd Amerikaans bedrijf. Topman Stijn Bijnens was meer dan tevreden met de geleverde prestatie: «De beurs had gerekend op een omzet van ongeveer 14 miljoen euro (560 miljoen frank). Daar zitten we dus duidelijk boven. Belangrijker voor de analisten is evenwel het courante resultaat. Ook dat is positief, met een winst per aandeel voor eenmalige kosten en uitgaven van 0,01 euro. Omdat we volgens de Amerikaanse boekhoudkundige regels werken, was er een nettoverlies over de periode. Dat was echter niet het geval geweest wanneer we de Belgische manier van boekhouden hadden gebruikt.»

Volgens Stijn Bijnens verliep de gang van zaken tijdens de eerste drie maanden van het boekjaar 1999-2000 rimpelloos. De stap naar het jaar 2000 werd zonder problemen gezet, terwijl de integratie van de overgenomen bedrijven vlot gebeurt.

Hong Kong

In een reactie op de publicatie van de cijfers stelde Patrick Michielsen van Fortis Bank dat voor aandelen van internetbedrijven drie factoren meetellen. Dat zijn omzetgroei, management en producten. Volgens Michielsen heeft Ubizen alles in huis om een belangrijke rol te spelen bij de verdere uitbouw van internet.

Voor dit jaar verwacht Ubizen een verdere stijging van de omzet, onder meer door het afsluiten van nieuwe contracten. Verder wordt veel verwacht van de opening van een kantoor in Hong Kong en van het toenemende belang van beveiliging bij draadloze verbindingen (internet via de gsm).

Stijn Bijnens kwam nog even terug op de aanvallen van

hackers

, zoals die vorige week op grote schaal plaatsvonden: «Om die ongewenste gasten op afstand te houden, hebben we Online Guardian. Via dit product kunnen de aanvallen, die vaak zeer moeilijk te voorkomen zijn, snel worden gedetecteerd en kan er onmiddellijk actie worden ondernomen. Dankzij die hackers is beveiliging op internet trouwens in het brandpunt van de belangstelling komen te staan. Daar kan Ubizen alleen maar voordeel uit halen. Binnen de sector gaan wij waarschijnlijk tot de grootste bedrijven behoren. We hebben er dan ook alle belang bij om zo snel mogelijk te groeien.»

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer